ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia-Καταθέσεις για τη φωτιά

 

         το πλοίο σε ασφαλές αγκυροβόλιο βορειοανατολικά ν. Κέρκυρας.



Νεότερη ενημέρωση 19.10

Καταθέσεις   κλήθηκαν να δώσουν ο καπετάνιος και 2 μέλη του πληρώματος  για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Euroferry Olympia .
Σύμφωνα με τις Λιμενικές Αρχές πρόκειται για μία τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα .Οι καταθέσεις όπως σημειώνει το ΑΠΕ απεστάλησαν στον εισαγγελέα Κέρκυρας που με   τη σειρά του έδωσε προφορική εντολή  να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι .
Μεταφέρθηκαν σε  ένα από τα 4 ξενοδοχεία του νησιού όπου φιλοξενούνται οι  διασωθέντες του πλοίου .Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δοθεί  από τη Λιμενική Αρχή του νησιού καμία εντολή για σύλληψη.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τη φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia».


Στο πλαίσιο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθησαν ο πλοίαρχος, αλλά και δύο μηχανικοί του πλοίου, οι οποίοι, αφού οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν επαρκούν ώστε να τους ασκηθεί δίωξη.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα διεξαχθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, θα γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου, του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.


Οι εισαγγελείς έχουν δώσει δέκα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη του Κεντρικού Λιμεναρχείου που θα διενεργήσουν την έρευνα, μεταξύ των οποίων η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά. Επιπλέον, αναμένεται να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες, αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και πώς ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, όπως οι ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]