Ο «Δρόμος της Αγάπης» .....και η ιστορία του![βίντεο]

 


Ο δρόμος της αγάπης και το δασάκι στη Βυτίνα Αρκαδίας!

Ένας πανέμορφος δρόμος βρίσκεται στην Ελλάδα και απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Το μονοπάτι αυτό ονομάζεται «δρόμος της αγάπης» και είναι ουσιαστικά μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε αρωματικά σφενδάμια και πλατάνια. Θα συναντήσετε το υπέροχο αυτό μονοπάτι στη δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847. Το παραμυθένιο δρομάκι πήρε το όνομά του επειδή από το παρελθόν, υπήρξε πολύ αγαπητό στους ερωτευμένους του χωριού αλλά και στους επισκέπτες από τα διπλανά χωριά. Εκεί πήγαιναν τα ζευγάρια για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Το ξακουστό Δασάκι της Βυτίνας απλώνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων και προσφέρεται για περίπατο. Πρόκειται για ένα πειραματικό αλσύλλιο που είχαν φτιάξει οι Γερμανοί και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής. Διαθέτει 3.780 είδη πεύκου, έλατα, ψευδοκαστανιές κ.α.

Η Βυτίνα αποτελεί ένα από τα πιο παλιά και διάσημα χειμερινά θέρετρα όλης της Πελοποννήσου! Συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι κτισμένη σε γραφική θέση στην ορεινή κοιλάδα του Βόρειου Μαινάλου, σε υψόμετρο 1033μ.

ευχαριστούμε την n.p production

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]