Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τα Διοικητήρια Άρτας- Πρέβεζας- το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και τις εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος Κατσικά.

 


Διοικητήρια Άρτας- Πρέβεζας


Αναφερόμενος στα Διοικητήρια Πρέβεζας και Άρτας ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης ενημέρωσε ότι για το πρώτο,  έχει κατατεθεί η δεύτερη αίτηση στο Κ.Α.Σ.  προκειμένου να  δοθεί η τελική έγκριση. Υπήρξε- συμπλήρωσε -καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,  αναμένεται  όμως  εντός των επόμενων ημερών να προχωρήσει η διαδικασία.

Όσον αφορά το Διοικητήριο της Άρτας ανέφερε ότι η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη και  σε λίγο  πρόκειται να σταλεί προς έγκριση στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. 


Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων, ώστε ο φάκελος του έργου  κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας να υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την έγκριση του τρόπου χρηματοδότησης, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης. Εκεί θα κριθεί και το ύψος της επιχορήγησης που θα δοθεί, αλλά και το ύψος του δανείου με την εγγύηση του Δημοσίου που θα απαιτηθεί από τη στιγμή που το έργο μετά την κατασκευή του θα έχει έσοδα.


Για τις εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος Κατσικά. 


Η Περιφέρεια δεν κάνει καμία παρέμβαση χωρίς μελέτη και χωρίς τις απαραίτητες  αδειοδοτήσεις στο Αγρόκτημα Κατσικά, ανέφερε ο Περιφερειάρχης,  προσθέτοντας ότι μετά τον αναγκαίο καθαρισμό από τα βάτα και την καύσιμη ύλη,  πρόκειται  να εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη του χώρου στον οποίο και σήμερα βρίσκονται κτιριακές  εγκαταστάσεις. 

Για το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας, εξήγησε ότι σχεδιάζεται να τοποθετηθεί σε  οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο για αθλητισμό- τουρισμό και  είναι σε μακρινή απόσταση από τη λίμνη. «Κάποιοι έχουν μπερδέψει το χώρο εγκατάστασης του πρώην κλειστού, με το χώρο στον οποίο προσωρινά εναποτίθενται τα υλικά που αποσυναρμολογούνται και μεταφέρονται στα Ιωάννινα», ανέφερε για να συμπληρώσει ότι και σήμερα το Αγρόκτημα Κατσικά «είναι ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πάρκο στο οποίο δεν αλλάζουμε τίποτε, όπως διάφοροι υποστηρίζουν». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]