Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Ζαγόρι και την ε.ο. Ιωαννίνων- Δωδώνης (οδός Νιάρχου)

 


Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Ζαγόρι

Με αφορμή τη συζήτηση που  γίνεται  για το ενδεχόμενο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκου  στα Άνω Πεδινά, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει έλθει σε επικοινωνία με την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει την εγκατάσταση Φ/Β στην περιοχή που έχει προταθεί για ένταξη στα  πολιτιστικά τοπία της UNESCO. 

Η παρέμβαση, έγινε μετά τη δέσμευση που έχει αναλάβει, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ότι δεν θα προχωρήσει σε υλοποίηση του σχεδίου του για εγκατάσταση Φ/Β πάρκου σε αγροτική περιοχή των Άνω Πεδινών, εφόσον υπάρξει καθολική απαγόρευση.  «Αυτό   ανακοινώθηκε σε συνάντηση που έγινε στο Ζαγόρι και απορώ γιατί επανέρχεται προς συζήτηση το θέμα», κατέληξε.

Η  ε.ο. Ιωαννίνων- Δωδώνης (οδός Νιάρχου)
Η κατασκευή της οδού Νιάρχου (τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Δωδώνης) προχωρά τάχιστα,  ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι είναι ένα έργο πολύ αναγκαίο γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή κυκλοφορούν καθημερινά περί τους 20.000 πολίτες.   Συνεχίζοντας,  είπε,  ότι κατασκευάζεται  σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη, η οποία πέρασε όλες τις νόμιμες διαδικασίες., αλλά και κρίθηκε και μέσα από  το  Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι μικροδιορθώσεις μπορεί να γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη των επιβλεπόντων μηχανικών, των μελετητών και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», όχι όμως και αλλαγές που αλλάζουν ριζικά τη φιλοσοφία του έργου, όπως είναι και το αίτημα κατάργησης τους ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Νιάρχου με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]