ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Υπ.Εξωτερικών Ελλάδας:Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς

 


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας (14.02.2022)

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022
"Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία."


Δύο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, από πυρά Ουκρανών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.


Με βάση με τα υπάρχοντα στοιχεία, που επικαλείται το ΥΠΕΞ, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς «για ασήμαντη αιτία».


Το ΥΠΕΞ εκφράζει «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων» και προσθέτει ότι ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κούλεμπα, «προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία και όσους βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν άμεσα.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, καθώς και για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στην Ουκρανία (14.02.2022)


Συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.


Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.


Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.


Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο.


Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.


Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:


Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE  


Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782


Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453


Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr


Ιστότοπος:  http://www.mfa.gr/kievφωτό Ουκρανοί στρατιώτες (Φωτο αρχείου)

Πηγή: Associated Press


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]