ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ηχηρό μήνυμα ...Με τα τρακτέρ τους στους δρόμους οι αγρότες στα Ιωάννινα[φωτό-βίντεο]

 


Πορεία με   τουλάχιστον 40  τρακτέρ  πραγματοποίησαν σήμερα    στα Ιωάννινα  λίγο μετά τις 11.00  οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού .

Προηγήθηκαν προσυγκεκντρώσεις με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να διασχίζουν κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων και να καταλήγουν έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου στην κεντρική πλατεία.


Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν αλλά  και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για  άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους  καθώς τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας είναι τεράστια, δεδομένου του ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της υπέρμετρης αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών με τις αυξήσεις να πλησιάζουν το 60% αυτών, καθώς και όλων των αγροεφοδίων αλλά και της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, υγραέριο).

  Ιδιαίτερα στον νομό Ιωαννίνων επισημαίνει σε σχετικό ψήφισμα η Ένωση Αγροτών  η κρίση είναι πιο έντονη, γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλότερο έναντι της υπόλοιπης χώρας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και του μικρού και κατακερματισμένου κλήρου ο οποίος καθιστά ασύμφορες τις καλλιέργειες.

Το Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους αγρότες, στους αγροτικούς συλλόγους που μαχητικά προχωρούν σε μπλόκα και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα  και καλεί  όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση και στην έκφραση αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Τί διεκδικούν 

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.


-Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.


-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]