Το ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο νομό Ιωαννίνων


 Η κομματική οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο νομό Ιωαννίνων. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα και στεκόμαστε στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, πτηνοτρόφων και κτηνοτρόφων.

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που οδηγεί σε ανατιμήσεις σε όλες τις πλευρές της παραγωγής, όπως με τα λιπάσματα να αγγίζουν το 40%, τις ζωοτροφές το 50%, το ηλεκτρικό ρεύμα το 100%, τα καύσιμα το 20%, είναι συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που όλοι μαζί προσκυνούν την ΚΑΠ της ΕΕ.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στο νομό Ιωαννίνων δυναμώνουν τον αγώνα των αγροτών σε όλη τη χώρα, δυναμώνουν τους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας που μάχονται να επιβιώσουν μπροστά στην ανελέητη αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύεται μέρα με τη μέρα. Αυτοί οι αγώνες που συντονίζονται πανελλαδικά ενιαιοποιόντας τα δίκαια αιτήματά τους είναι αυτοί οι αγώνες που μπορούν πραγματικά να πιέσουν την κυβέρνηση, είναι ο  μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε αποσπάσεις.

Το ΚΚΕ, δίνει και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς για να νικήσουν τα μπλόκα, σε κάθε αγώνα που είναι δίκαιος. Ταυτόχρονα πιέζουμε και μέσα στη βουλή με συγκεκριμένα αιτήματα που είναι:

Να μειωθεί το κόστος παραγωγής λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ( αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α στα μέσα και τα εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας).

Να εξασφαλίζεται η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Να εφαρμοστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Καλή δύναμη σε όλους τους αγωνιστές αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]