Σπύρος Ριζόπουλος: Τραγική εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους αγρότες, νομική διερεύνηση για τις εργασίες στον Κατσικά και την δικαστική απόφαση στην υπόθεση Καλτσή - Κασσάρου


 


Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο τρεις μέρες για να επιβεβαιωθεί στο ακέραιο ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, σχετικά με το ρόλο των κομματικών παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο της Ηπείρου.

Τα 5 διαφορετικά ψηφίσματα που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση για τον πρωτογενή τομέα είναι ενδεικτικά του πως βλέπουν τον αγροτικό κόσμο της Ηπείρου όλες οι άλλες παρατάξεις, αφού δεν κατάφεραν ακόμα και στην πιο δύσκολη φάση που περνούν οι παραγωγοί μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Δυστυχώς ζήσαμε ένα τραγικό περιφερειακό όπου βρεθήκαμε μπροστά σε 5 διαφορετικές προτάσεις για ψηφίσματα για τον αγροτικό κόσμο, τον οποίο βλέπουμε σαν εκλογική πελατεία. Αν μας ενδιέφεραν πραγματικά, οι αρχηγοί θα είχαμε καθίσει να συντάξουμε όλοι μαζί συγκεκριμένες προτάσεις. Προσωπικά, σεβόμενος τον εαυτό μου και βλέποντας μάλιστα και το περιεχόμενο των ψηφισμάτων δεν ψήφησα κανένα», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι την ίδια στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά, οι Ορίζοντες Ηπείρου σημείωναν μια μεγάλη επιτυχία καθώς αποφασίστηκε η επιδότηση της κλημεντίνης μαζί με τις ελιές καλαμών, στην βάση της πρότασης που είχαν καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα, χωρίς την βοήθεια ούτε της περιφέρειας, ούτε των βουλευτών», υπογράμμισε ο κ Ριζόπουλος, ο οποίος έκλεισε την αναφορά του στα αγροτικά θέματα κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη για ψεύδη όταν λέει ότι νομοθετικές παρεμβάσεις είναι εκείνες που ευθύνονται για την αύξηση στην τιμή του γάλακτος.

«Ήδη από πέρσι το καλοκαίρι σε συνέντευξή μου σας είχα πει ότι η δυναμική του προϊόντος ήταν στο 1,20. Το είπα γιατί εγώ γνωρίζω και βλέπω πως κινείται η αγορά, είναι ψέμα ότι υπήρχε παρέμβαση κι αυξήθηκε η τιμή», είπε χαρακτηριστικά.


Λίμνη Παμβώτιδα

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με την έκταση της πρώην γαλακτοκομικής σχολής στον Κατσικά, καταθέτοντας μια σειρά από προβληματισμούς σχετικά με τις κινήσεις τόσο του Περιφερειάρχη όσο και της βουλευτή Ιωαννίνων.

Αρχικά, παρουσίασε το έγγραφο που έλαβε ανώνυμα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας στις 9 Φεβρουαρίου με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις εργασίες που γίνονται στον χώρο, τονίζοντας ότι από τότε ούτε η Πολεοδομία, ούτε ο δήμος, ούτε φυσικά η Περιφέρεια έχουν απαντήσει.

Στη συνέχεια ανέγνωσε μέρος της σύμβασης που παραχώρησης της εν λόγω έκτασης μεταξύ του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και της Περιφέρειας, στο οποίο ρητά αναφέρονται οι όροι χρήσης, τονίζοντας ότι η αλλαγή τους θα επιφέρει συνέπειες.

Τέλος, αναρωτήθηκε αν τα όσα έθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων στη συνάντησή της με τον Ακ. Σκέρτσο περί αλλαγής των ζωνών πέριξ της λίμνης είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου ή όχι;.

«Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέμαι αν έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα κίνηση στη λογική του είμαστε, δασολόγοι, συγκοινωνιολόγοι, πολεοδόμοι, αγρότες κι αν λείπει ο παππάς παντρεύουμε κιόλας, ή υπάρχει κάτι βαθύτερο που θα μας οδηγήσει σε τετελεσμένα ενόψει της ψήφισης του Π.Δ. της λίμνης;», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη νομική διερεύνηση του ζητήματος.

Αναρωτιέμαι εάν όλες οι ενέργειες είναι προϊόν έλλειψης σοβαρότητας και ανοησίας ή υπάρχει σχέδιο που τα συνδέει όλα.  Συμβαίνουν πολλά γεγονότα συγχρόνως για να είναι τυχαία. Αυτό πρέπει να απαντηθεί. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου « Τι προτιθέμεθα να κάνουμε ; » , ο κύριος Ριζόπουλος απάντησε, 

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα πολιτικά και τα νομικά μέσα που διαθέτουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου για Καλτσή - Κασσάρο

Τέλος, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, ανέφερε ότι έλαβε και ο ίδιος όπως όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι την δικαστική απόφαση που αφορά το δημοσιογράφο Κώστα Καλτσή, τον Περιφερειάρχη και την εταιρία Κασσάρος, στην οποία έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις με διαδικασίες που χρήζουν έρευνας.

«Αυτό ουσιαστικά λέει η απόφαση. Δεν το λέω εγώ. Η απόφαση του δικαστή είναι ένα νομικό κείμενο – μανιφέστο για την ελευθεροτυπία, παράλληλα όμως δεν μένει εκεί αλλά εγείρει και θέμα ηθικής και νομιμότητας των αποφάσεων.» Ανάγνωσε από την απόφαση : «…οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούν στον ως άνω Περιφερειάρχη και στον τρόπο που ασκεί την εξουσία του ως προϊστάμενος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και πολιτικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εγείροντας ζητήματα ηθικής και νομιμότητας ως προς την ανάθεση συμβάσεων προς τον ενάγοντα, ενόψει και της συγγενικής τους σχέσης» το οποίο έκρινε ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Την ίδια στιγμή κάλεσε τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, μέλη των οποίων συμμετείχαν και στην προηγούμενη θητεία του Περιφερειάρχη να πάρουν θέση, τονίζοντας ότι οι αόριστες καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων δεν έχουν καμία αξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]