ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κινητοποίηση για την Υγεία σήμερα και στην Άρτα

 


Την Τρίτη 1 φλεβάρη,με τρίωρη στάση εργασίας και  συγκέντρωση στο χώρο του παλιού νοσοκομείου (τώρα ΚΕΥΓ) οι υγειονομικοί, με την συμπαράσταση και του Εργατικού Κέντρου Άρτας, απαίτησαν την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με την πεποίθηση ότι η υγεία και η ζωή μας είναι υπόθεση όλων μας.  ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ «ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ» ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ:

• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμιά απόλυση υγειονομικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Κανένας «εργολάβος» στο νοσοκομείο. 

• Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

• Ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Όχι στα μπαλώματα της 6ης Υ.Π.Ε., όχι στο κλείσιμο του ακτινολογικού του Κέντρου υγείας Άρτας, διαμόρφωση του Κ.Υ. με συγκέντρωση όλων των εργαστηρίων στον ίδιο χώρο. 

• Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

• Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

• Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]