Ο Δήμος Ζίτσας στους «ορεινούς» Δήμους Δικαιώθηκε η προσπάθεια της Δ.Α.



Στον κατάλογο των «ορεινών» Δήμων της χώρας συγκαταλέγεται πλέον ο Δήμος Ζίτσας αποκομίζοντας επιπλέον οφέλη και πλεονεκτήματα μέσα από εξειδικευμένες πιστώσεις και προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα με την πρόσφατη  κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων σε μικρούς νησιωτικούς & ορεινούς Δήμους της χώρας, στον Δήμο Ζίτσας διατίθεται το ποσό των 331.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα δικαιώνει την προσπάθεια που κατέβαλε την τελευταία πενταετία η Δημοτική Αρχή Ζίτσας και προσωπικά ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος τόσο με την αποστολή σχετικών εγγράφων όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους εκάστοτε Υπουργούς Εσωτερικών. Να σημειωθεί πως από το Μάρτιο του 2017 έως το Φεβρουάριο του 2021 με έγγραφά του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών ο Δήμαρχος Ζίτσας επεσήμανε πως ο Δήμος πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στον κατάλογο των «μικρών νησιωτικών & ορεινών Δήμων της χώρας» καθώς σύμφωνα με τις ισχύουσες Κοινοτικές Οδηγίες το 70% των Κοινοτήτων του έχουν χαρακτηρισθεί ορεινές περιοχές και το υπόλοιπο 30% κατατάσσονται στις μειονεκτικές. 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεχθήκαμε την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών καθώς έτσι αίρεται μια αδικία που συντελείτο όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος του Δήμου Ζίτσας και των δημοτών του», αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού πλέον ο Δήμος Ζίτσας θα λαμβάνει όσα  δικαιούται από τους θεσμοθετημένους πόρους για την αυτοδιοίκηση.

«Όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούσαμε ίση μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους «ορεινούς» Δήμους της χώρας, ήρθε η ώρα ο κ. Πέτσας να μας δικαιώσει με αυτή του την απόφαση και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό», καταλήγει ο Δήμαρχος Ζίτσας.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]