Αποφάσεις ΦΣ Φυσικού και ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αλληλεγγύη στα αγροτικά μπλόκα

 


Τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναγκάζουν τους  βιοπαλαιστές αγρότες να κατέβουν στους δρόμους μέσα στο κρύο και την παγωνιά, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, τα αντιμετωπίζουμε και εμείς οι φοιτητές και οικογένειές μας, τέτοια είναι η ακρίβεια σε βασικά αγαθά, οι διαρκείς ανατιμήσεις στο ρεύμα και συνολικά την ενέργεια, στο πετρέλαιο,  με τους λογαριασμούς να συσσωρεύονται και την ανασφάλεια για το αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα να μεγαλώνει.


Την ίδια ώρα που όλοι εμείς πληρώνουμε πανάκριβα στα σούπερ μάρκετ τα αγροτικά προϊόντα, οι αγρότες αναγκάζονται να τα πωλούν για πενταροδεκάρες σε διάφορους μεσάζοντες οι οποίοι κερδοσκοπούν στις πλάτες όλου του λαού. Σε μια τέτοια συνθήκη η φτωχή αγροτιά αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα χωράφια της, με μόνους κερδισμένους τους μεγάλους παραγώγους


Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των φτωχών βιοπαλαιστών αγροτών. Οι διεκδικήσεις τους αποτελούν αυτονόητη προϋπόθεση, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από τη δουλεία τους. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει σε:


Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και στο δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο, φορέα, συνολικά τη νεολαία και το λαό της περιοχής να εκφράσει έμπρακτά και οργανωμένα την αλληλεγγύη του προς τους αγρότες


Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Δίπλα στον αγώνα μας για μόρφωση, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση της υγείας του λαού για τη δουλεία και τη ζωή που έχουμε ανάγκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]