ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Συλλαλητήριο σήμερα στην Περιφέρεια για το τείχος 3 μέτρων που θα χτιστεί περιμετρικά της Δομής Κατσικά

 


Την Κυριακή 20/02/2022 συναντήθηκαν οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνίστες/-τριες της πόλης με αφορμή την απόφαση να χτιστεί τείχος ύψους 3 μέτρων περιμετρικά της δομής του Κατσικά 

Κοίνος τόπος όλων των συμμετεχόντων/-ουσών αποτέλεσε η καταδίκη της δημιουργίας του τείχους καθώς ολοκληρώνει την μετατροπή της δομής σε φυλακή τοποθετώντας κάμερες και απαγορεύοντας την είσοδο έξοδο από τις 7 το απόγευμα μέχρι της 7 το πρωί. Δημιουργείται έτσι μια σύγχρονή φυλακή λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης με ανθρώπους που απλά “έκαναν το λάθος” να ξεφύγουν από τον πόλεμο το τείχος του Έβρου και τα ναυάγια του Αιγαίου.

Όλοι και όλες εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι/-ες στους αγώνες των μεταναστών/-στριων, προσφύγων/-ισσων. Ο αγώνας μας είναι κοινός: ζούμε, δουλεύουμε, σπουδάζουμε μαζί δεν περισσεύει κανείς. Αυτοί που περισσεύον είναι ο ρατσισμός, ο φασισμός και η κυβέρνηση που ετοιμάζεται άλλη μια φόρα να συμβάλει σε έναν ακόμη πόλεμο δημιουργώντας νέα κύματα προσφύγων/-ισσων και μεταναστών/-στριων.

Η πρώτη αυτή συνάντηση αποφάσισε την διοργάνωση πολύμορφων δράσεων για το μπλοκάρισμα της ανέγερσης του τείχους καθώς και για το ξεδίπλωμα κοινών αγώνων ντόπιων και προσφύγων/-ισσων στα πλαίσια της διεκδίκησης καλύτερων όρων ζωής για όλους/ες μας. 

Με πρώτο σταθμό συλλαλητήριο την Τρίτη 01/03/2022 και ώρα 18:00 στην περιφέρεια.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ- ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]