ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Ξεκινούν από αύριο οι δια ζώσης εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου


 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ΟΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


 


Ξεκινούν από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Για δύο περίπου μήνες, λόγω της πανδημίας, ανοιχτές για το κοινό ήταν μόνο οι εικαστικές εκθέσεις. Από αυτήν την Παρασκευή, οι εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου επανέρχονται δια ζώσης. Η είσοδος σε όλους τους χώρους του επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες (εντός τριμήνου).


 


Αναλυτικά:


·        «Wie melodien...», ένα ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού με τη σπουδάστρια της Τάξης Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Αναστασία Ζώη. Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ειρήνη Δόβα. Στο πιάνο συνοδεύει η Γεωργία Ανάσταση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» στις 18 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30


 


·        Την ίδια μέρα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, αλλά λίγο νωρίτερα, στις 19:30, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Ομάδα Τέχνης «βορείως» παρουσιάζουν, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», την παράσταση «ΚΛΕΦΤΗΣ»· μια παράσταση για τον Κατσαντώνη.


Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σεντελές


Μουσική: Κώστας Χαριτάτος


Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα


Video projecting: Κωστής Εμμανουηλίδης


Σχεδιασμός φιγούρων: Πάνος Σεντελές


Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης


Παίζουν: Γιώργος Ζιώγας, Βαγγέλης Θεοδωρής, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Χρήστος Σδράλλης, Γιάννης Σεντελές, Πάνος Σεντελές, Ρίζος Τραγουδάρας. Κλαρίνο παίζει ο Βασίλης Παπαγεωργίου


Συνδιοργάνωση: ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


Με τη στήριξη του: ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ «ΠΙΝΔΟΣ»


Με τη συμμετοχή των: ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.


 


·        Στις 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών για τα 109α Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


 


·        Στις Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στις 20:30, οι Κυριακές στο πανί, στο πλαίσιο του Κύκλου: Φιλοσοφία και Κινηματογράφος προβάλλουν το ντοκιμαντέρ «Ευτύχης Μπιτσάκης: η σκέψη, η δράση», Προκόπης Δάφνος, 2018, διάρκεια 90’.


Για τον συγγραφέα και φιλόσοφο Ευτύχη Μπιτσάκη θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Προκόπης Δάφνος και ο Δημήτρης Καρύδας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).


 


 


·        Στις 28 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Σημείο Μηδέν σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου  Ιωαννιτών παρουσιάζει  στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»,  στις 21.00, την παράσταση του έργου του Φραντς Κάφκα «Αναφορά για μια Ακαδημία» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Η μετάφραση είναι της Ιωάννας Μεϊτάνη.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλλη Ιγγλίζ, Έβελυν Ασουάντ, Ρόζυ Μονάκη, Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Μπάμπης Αλεφάντης,  Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ντίνος Παπαγεωργίου


Διάρκεια παράστασης: 70’.


 


ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:


 


·        Έως τις 28 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Μπόμπολη και των μαθητών της με τίτλο «Χρυσά βήματα», στο Μεντρεσέ του Βελή τζαμιού.


Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 21:00.


 


·        Έκθεση μεταλλογλυπτικής «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» του Κωνσταντίνου Πιέτα


Το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει από 5 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2022 την έκθεση μεταλλογλυπτικής «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» του Κωνσταντίνου Πιέτα, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής». Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 18:00- 21:00.


 


·        «ΕΠΑΝAΠΑΤΡΙΣΜΟΣ» - 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ


 


Εικαστική έκθεση από τη συλλογή  Δημήτρη Φατούρου - Άννας Αλμπουκέρκ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.


Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου 2022.


Πενήντα και πλέον έργα από τη συλλογή των Δημήτρη Φατούρου και  Άννας Αλμπουκέρκ αποτελούν την εικαστική  έκθεση «Επαναπατρισμός - 200 χρόνια Ελληνική Τέχνη». Η έκθεση, που  πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021 στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδος, αποτελείται από πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά, που καλύπτουν σχεδόν 200 χρόνια ελληνικής τέχνης αποκαλύπτοντας, έτσι, την ταυτόχρονη εντυπωσιακή εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης με αυτή του ελληνικού κράτους. Στην  έκθεση  περιλαμβάνονται  και έργα Γιαννιωτών καλλιτεχνών και έργα με θέμα την πόλη και την Ήπειρο, όπως  χαρακτικά  του Γάλλου Louis Dupré (1789-1837) από το «Ταξίδι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη» (1825),  η ελαιογραφία του 1845 «Αλή Πασάς και Κυρά Βασιλική», έργα του Θέμου Μάιπα, της Ελένης Μπότσιου και του Πάβλου Χαμπίδη. Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 109ων Ελευθερίων της πόλης των Ιωαννίνων.


 


 


·        «Η απελευθέρωση της πόλης μας στην λαϊκή εικονογραφία». Έκθεση λιθογραφιών από τη συλλογή του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή


 


Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν από 15 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου 2022, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου, έκθεση λιθογραφιών από τη συλλογή του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή με θέμα: «Η απελευθέρωση της πόλης μας στην λαϊκή εικονογραφία». Εκτίθενται 13 λιθογραφίες από τη συλλογή του Ιδρύματος. Τα κείμενα που συνοδεύουν τις λιθογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Βλάχου, Φιλολόγου, τ. προέδρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και του Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου.  Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 109ων Ελευθερίων της πόλης των Ιωαννίνων και θα είναι ανοιχτή για το κοινό 12-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, εκτός αργιών Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.


 


 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]