ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Συλλαλητήριο σήμερα στις 18.30


 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ

(6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων)



Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του εισοδήματος και την υγεία του λαού!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

           Δεν ανεχόμαστε άλλο να υπολογίζουμε τι ΔΕΝ θα φάμε σήμερα, ποια βασική ανάγκη ΔΕΝ θα καλύψουμε για εμάς και τα παιδιά μας, πως θα πληρώσουμε το ρεύμα και το νοίκι και πως θα μείνουμε υγιείς εν μέσω πανδημίας.

Πλέον είναι ολοφάνερο, το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα στο πως θα έπρεπε να ζούμε και στο πως εν τέλει ζούμε είναι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό (καπιταλιστικό) σύστημα.

Την ίδια στιγμή που οι Superμαρκετάδες βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, εμείς δουλεύουμε σε καθεστώς τρομοκρατίας, εντατικοποίησης, ωραρίων-λάστιχο, απλήρωτων υπερωριών, απολύσεων, καταπάτησης της Κυριακής αργίας και με τους μισθούς πείνας, δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε καν τα στοιχειώδη αγαθά λαϊκής κατανάλωσης.

Την ίδια στιγμή που απελευθερώνουν και ιδιωτικοποιούν την ενέργεια εκτοξεύοντας την τιμή του ρεύματος και προκαλώντας ανατιμήσεις παντού, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» για το ποιός θα μοιράσει καλύτερα τα δισεκατομμύρια της πράσινης ανάπτυξης στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ εμείς ζούμε με το άγχος του επόμενου λογαριασμού μέσα σε σπίτια παγωμένα.

Την ίδια στιγμή που τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια πανδημίας μετράμε 24.000 νεκρούς, το κράτος των εργοδοτών δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο προστασίας της υγείας μας, αφού δεν το επιτρέπουν «οι ανάγκες της οικονομίας». Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν αυτά την πελατεία και να αβγατίζουν τα κέρδη τους, σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ. Δεν συμφιλιωνόμαστε με την ατομική ευθύνη και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας μας, με το έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού. Δε θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία.

Εστίες αντίστασης παντού!

Καλούμε, ο αγώνας των εργαζομένων της πόλης μας στα Market In, οι αγώνες των εργατών στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ,  στα E-FOOD , οι αγώνες των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας και καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε. Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα κράτους και μεγαλοεργοδοσίας, που μας θέλουν μόνους, απροστάτευτους, σκυφτούς, χωρίς δικαιώματα και συλλογική οργάνωση του αγώνα μας. 

Δυνατά εργατικά κέντρα, ζωντανά συνδικάτα και σωματεία, οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που επιβάλουν  νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. 

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Οργανώνουμε – σχεδιάζουμε – κλιμακώνουμε 

την πάλη μας και απαιτούμε:

Κανένας εργαζόμενος στο λιανεμπόριο χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς 

Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Όχι στον νόμο Χατζηδάκη

Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ

Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα super market, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

      

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]