Ιωάννινα: Από σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ της Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ για τη Μακρόνησο «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»

 


Η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί κάθε Γιαννιώτη και Γιαννιώτισα στις προβολές του ντοκιμαντέρ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη Μακρόνησο «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά».

«Πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ είναι οι πράξεις και τα λόγια των συντρόφων μας που εξορίστηκαν σε τούτο το μαρτυρικό νησί. Οι 36 πολύτιμες μαρτυρίες τους αποτυπώνουν πλευρές από τη ζωή στη Μακρόνησο. 

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δίνουν τη φωνή τους και αφηγούνται με συνταρακτικό τρόπο προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών, που μαρτύρησαν πάνω στο νησί και οι οποίες ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φρικαλεότητα των δημίων, αλλά και το μεγαλείο των αγωνιστών.

Φωτίζουν την ανελέητη σύγκρουση των δύο κόσμων, αυτού που αγωνίζεται για να έρθει το νέο και εκείνου που χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμη και τις εν ψυχρώ δολοφονίες, για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Το κάτεργο της Μακρονήσου ήταν συνέχεια των διώξεων σε βάρος του ΚΚΕ και των πρωτοπόρων αγωνιστών από κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις, όπως του Βενιζέλου ή από δικτατορικές, όπως του Πάγκαλου, του Μεταξά.

Το ντοκιμαντέρ φωτίζει την ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά αίτια πίσω από την ίδρυση αυτού του κολαστήριου, αλλά και το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε εκεί και της προσπάθειας συγκάλυψής του.

Φωτίζονται επίσης χρήσιμα διδάγματα και συμπεράσματα για το σήμερα. Αναδεικνύεται το μεγαλείο της αφοσίωσης στα δίκια του λαού, στη δύναμη της οργάνωσης και της αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ως εξής:

Δευτέρα 31 Γενάρη

Προβολή Α: 18:00

Προβολή Β: 20:00

Δευτέρα 7 Φλεβάρη

Προβολή Α: 18:00

Προβολή Β: 20:00

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας με απαραίτητη τη χρήση μάσκας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Θα ακολουθήσουν προβολές σε χωριά το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]