Ιωάννινα:O π. Θεολόγος Παντελής, εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνης στις κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες

 


Ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι  πραγματοποιούνται κι εφέτος οι κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης, πόλεως Ιωαννίνων, την ώρα του Εσπερινού, στις 6.00΄ το απόγευμα υπό τον γενικό τίτλο «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Αναγέννηση του Έθνους», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Έτσι λοιπόν, ομιλητής την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, ήταν ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Θεολόγος Παντελής, εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνης, πόλεως Ιωαννίνων, με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου στην διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητος – Κρυφό Σχολειό». 

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε «στα συστατικά της ελληνικής ταυτότητας καθώς  και στην διαχρονικότητά της. Στην συνέχεια μίλησε για την εξέλιξή της κατά την διάρκεια των προεπαναστατικών χρόνων με την συμβολή της Εκκλησίας μέσω της παιδείας, της Θείας Λατρείας και των μοναστηριών. Η συμβολή αυτή ψηλαφίστηκε μέσω των Διδαχών του Πατροκοσμά, του πατέρα του Νεοελληνικού Έθνους, καθώς και της αντανακλάσεως των Διδαχών του στα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη που θεωρείται ως ο αρχέτυπος του Νεοέλληνα.».

Η Ιερά Μητρόπολη δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό των Εσπερινών Ομιλιών, γι’ αυτό μετακαλεί και ειδικούς ομιλητές, ιδιαίτερα φέτος λόγω των επετειακών αυτών αφιερωμάτων, προκειμένου η διακονία του λόγου να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]