Σκουπιδό-δρομοι...

 


Όποιος έχει και ελάχιστη περιφερειακή όραση θα έχει αντιληφθεί ότι όπου και να κινηθεί στην ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου, δεξιά και αριστερά του δρόμου -είτε βρίσκεται σε εθνική είτε σε επαρχιακή οδό- τα σκουπίδια κυριολεκτικά «κάνουν πάρτι». Σακούλες, μπουκάλια, πλαστικά, ντενεκεδάκια και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς μαζί με όγκους από μπάζα και άλλα ογκώδη αντικείμενα βρίσκονται αμετακίνητα κατά μήκος του οδικού δικτύου. Χιλιόμετρα από απορρίμματα που και η φύση δεν μπορεί πια να απορροφήσει, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. 




Και ενώ από τη μία περηφανευόμαστε για την επισκεψιμότητα που όλο αυξάνεται στην περιοχή μας, αμαυρώνουμε οι ίδιοι την εικόνα που προβάλλουμε προς τα έξω, κάτι που φυσικά ενοχλεί κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Σκουπίδια παντού, λοιπόν… 




Και είναι ακόμη χειρότερο το πράγμα όταν το συγκεκριμένο «ντεκόρ» χαλάει ακόμη και το πλέον όμορφο τοπίο. Ακόμη και στη θάλασσα να πάει κανείς το ίδιο θέαμα θα συναντήσει… σκουπίδια παντού.


 


Οι φωτογραφίες είναι απλώς ένα δείγμα από την εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας λίγο μετά τον Αγ. Γεώργιο. Παρόμοιες καταστάσεις υπάρχουν σε όλο το μήκος των οδών και των τεσσάρων νομών της Ηπείρου.


 


Δυστυχώς, δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα από την Περιφέρεια ή τους κατά τόπους Δήμους για να καθαριστoύν τα σημεία, τώρα μάλιστα που έρχεται χειμώνας και η βλάστηση θα απογυμνωθεί. Έτσι θα λάμψει και το σκουπιδομάνι καλύτερα γιατί ακόμη και όταν κόβουν τα χόρτα, τα σκουπίδια παραμένουν στη θέση τους. Πώς να αποχωριστούμε τέτοιον ...θησαυρό;

Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]