Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα:Αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχή οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη


Για αιφνιδιασμό και απαξίωση του Σώματος, για μια ακόμη φορά, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή τη συζήτηση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών.

Όπως εξήγησε αν είχε δοθεί ο χρόνος που απαιτούνταν για να μελετηθούν τα στοιχεία της εισήγησης, η παράταξή μας θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στο διάλογο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, με μια πλήρως επεξεργασμένη και κοστολογημένη πρόταση.

«Αντ’ αυτού επιλέξατε να μας στείλετε τις προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες έγιναν με διαφορά μόλις μιας μέρας, το απόγευμα του Σαββάτου. Χωρίς δηλαδή χρονικά περιθώρια για να μελετήσουμε και να συγκροτήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση», είπε εισαγωγικά ο κ. Μπέγκας και πρόσθεσε πως επί θητείας του ο χρόνος επεξεργασίας τέτοιων σημαντικών θεμάτων για όλες τις παρατάξεις ήταν πάντα επαρκής.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως  “αναξιόπιστες” τις προβλέψεις της δημοτικής αρχής για το κόστος της ΔΕΗ και το κόστος των καυσίμων, τονίζοντας ότι αυτά θα αναγκάσουν τη δημοτική αρχή να επιβάλλει νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη τους επόμενους μήνες.

Απέδωσε δε τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για τους πολίτες σε δύο βασικές αιτίες. 

Αρχικά στην απόφαση της δημοτικής αρχής να ακυρώσει το διαγωνισμό των led, που θα οδηγούσε σε οικονομία από το ενεργειακό κόστος και δεύτερον, στην αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, εξαιτίας της ανάθεσης της υπηρεσίας αποκομιδής σε ιδιώτη, η οποία ανεβάζει πάρα πολύ τα συνολικά κόστη.

Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι αν η σημερινή δημοτική αρχή δεν είχε προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led που είχε βρει έτοιμη, σήμερα ο δήμος θα είχε ήδη οικονομικό όφελος που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μειώσεις στα δημοτικά τέλη, ενώ σημείωσε ότι η εξωφρενική τιμή της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτη είναι μια από τις κυριότερες αιτίες αύξησης των δημοτικών τελών.

Κλείνοντας, κι αφού υπογράμμισε ότι η παράταξή του θα καταψηφίσει τα ανταποδοτικά τέλη, ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους ίδιους όρους όπως τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, καθότι δεν ρυπαίνουν το ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]