ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανησυχία και ερωτήματα των κατοίκων για την εξέλιξη στην κατασκευή γέφυρας στο Καβαλάρι Ζαγορίου[φωτό-βίντεο]

 


Εδώ και πολλά χρόνια στα δελτία ειδήσεων και στις συνεντεύξεις της περιφέρειας έχουμε γίνει αποδέκτες άπειρες φορές του αφηγήματος για πρωταθλητές έργων και υποδομών, για «αξιοβίωτη ανάπτυξη». Περίσσεια η αγάπη για τον τόπο.


Ο ίδιος ο περιφερειάρχης μάλιστα, μας έχει ζητήσει να μην είμαστε αρνητικοί σε κάθε βήμα μιας τέτοιας κατεύθυνσης και στόχευσης. Να συνεισφέρουμε δημιουργικά.


Σ’ αυτή την πρόσκληση δε θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι.


Άλλωστε όταν μένουμε σε σκέτο πολιτικό λόγο αρχών και ρίξουμε καμιά ευθύνη στην περιφερειακή αρχή, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τις τράπεζες ή την ΕΕ, για αστοχίες κι αντιλαϊκή πολιτική, ακούμε πως πολύ μας ανέχονται και μας θυμίζουν ότι είμαστε μειοψηφία. Βέβαια τέτοιες κουβέντες δεν τους ξεφεύγουν όταν βγαίνουν στο σεργιάνι για ψήφους. Ας είναι…


Προκρίνουμε τις ανάγκες των χωριών μας και άμεσα μέτρα που απαιτούνται. Πάντα το κάναμε στην πραγματικότητα. Σειρά έχει το Καβαλλάρι.


Το βίντεο και οι φωτογραφίες που συνοδεύει την ανακοίνωσή μας από την κατασκευή της γέφυρας Καβαλλαρίου, δείχνουν την σημερινή κατάσταση.


Με έκδηλη ανησυχία, κάτοικοι της περιοχής θέτουν δύο ερωτήματα.



i).  Η γέφυρα θα γίνει όπως προβλέπει η μελέτη, δηλαδή τσιμεντένια ή θα γίνει μεταλλικού τύπου μπελ, όπως φτάνουν στα αυτιά τους πληροφορίες;


ii). Η γέφυρα θα παραδοθεί τον Φλεβάρη του 2022, όπως η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας του έδωσε παράταση;



Ας σημειωθεί ότι την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, στις 09:30 συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης (τι πρωτότυπο…!!!), η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 10ο θέμα ημερήσιας διάταξης, την Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή γέφυρας στο Καβαλλάρι, μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο σημείο αυτό, λόγω καιρικών συνθηκών», αναδόχου «Σ. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 27-02-2022, η οποία και δόθηκε.


Η κατασκευή της γέφυρας και η παράδοση της ως τον Φεβρουάριο του 2022 (όπως έχει αποφασίσει η Ο.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου), διαφαίνεται ότι δεν είναι δυνατή.


Ο προγραμματισμός του έργου οφείλει να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και δεν προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες.


Το έργο πρέπει να σταματήσει τώρα και να αρχίσει πάλι την Άνοιξη, όπου οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες για την εκτέλεση του. Για την καλή εκτέλεση του!!! 


Φυσικά δεν δικαιούται, ούτε η διοίκηση της Περιφέρειας, ούτε ο εργολάβος να επικαλεστούν αστάθμητους παράγοντες, ώστε να δικαιολογήσουν και άλλα χρήματα για το έργο λόγω κακοκαιρίας. 


Όπως δεν δικαιούται, ούτε η διοίκηση της Περιφέρειας, ούτε ο εργολάβος να επικαλεστούν αστάθμητους παράγοντες για άρση όποιας ρήτρας έχει προβλεφθεί στην σύμβαση, σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση  του.


Τα τεχνικά έργα δεν γίνονται  τον χειμώνα…!!!  


 



Υ.Γ. Με την ευκαιρία, στις αρχές της άνοιξης είχαμε μεταφέρει στο ΠΕ.ΣΥ. αιτήματα κατοίκων της Πλατανούσας, της Δαφνούλας και της Ανθούσας, για συγκεκριμένα σημεία που εγκυμονούσαν κίνδυνο κατολίσθησης κι απαιτούσαν άμεσα παρέμβαση.


Άραγε έχουν γίνει οι αντίστοιχες παρεμβάσεις;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]