Διαδικτυακό Σεμινάριο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων με θέμα: «Διαχείριση κρίσεων στο σχολείο σε περίοδο πανδημίας»

Το Κ.Π. Σχεδία στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης και ενδυνάμωσης του ρόλου του εκπαιδευτικού, υλοποίησε μια ακόμη Διαδικτυακή Εκπαίδευση τη Δευτέρα 13.12.2021 και ώρα 18.30, με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο σε Περίοδο Πανδημίας». 

Εισηγητής ήταν ο κ. Βασίλης Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», ενώ την εκδήλωση προλόγισε η κα Σοφία Μαρκούλα, Επικ. Καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδρος  Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία». 

Στο σεμινάριο αναλύθηκε η σημασία της «θετικής ενίσχυσης» στην παιδαγωγική προσέγγιση και «οπτική», οι δεξιότητες που προάγουν τη σχέση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή και βοηθούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην τάξη, καθώς και οι βασικές μεθοδολογικές αρχές εκπαίδευσης των μαθητών στη διαχείριση των συναισθημάτων και του άγχους και στην αίσθηση ασφάλειας του «ανήκειν».

Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά εξαιρετικά μεγάλη και ιδιαίτερα ενεργή, ξεπερνώντας τους 150 εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς), κάτι που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων στο σχολείο, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. 

Η «Σχεδία», στο προσεχές διάστημα, πρόκειται να υλοποιήσει ανάλογες εκπαιδεύσεις και σε επίπεδο Σχολικών Μονάδων, υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]