Από τους 130 θανάτους πόσους είχε η Αττική και πόσους η Κεντρική Μακεδονία; Θα εκπλαγείτε


 του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea


Χθες ανακοινώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι σε μια ημέρα της τελευταίας περιόδου. Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον οι μισοί θα αντιστοιχούσαν στην Αθήνα του μισού πληθυσμού της χώρας. Λάθος.


Η Αττική είχε από το σύνολο 25 θανάτους. Ποια περιοχή της χώρας είχε τους περισσότερους θανάτους; Η Κεντρική Μακεδονία είχε 51 θανάτους. 


Δυστυχώς αυτό το δυσάρεστο υψηλό νούμερο θανάτων είναι καθημερινό τουλάχιστον για δύο μήνες. Ομως όπως φαίνεται κανέναν δεν ενδιαφέρει, γιατί αν ενδιέφερε θα είχε ψάξει να δει τι συμβαίνει και έτσι να προσπαθήσει να μειώσει τους θανάτους που εμφανίζει η Κεντρική Μακεδονία. 


Το θέμα το έχουμε επισημάνει με άρθρα μας από τα μέσα Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα τον περασμένο μήνα σε εκδήλωση της Πνευμονολογικής εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ  ο πρόεδρός της καθηγητής Στέλιος Λουκίδης ανέφερε ότι στην Αθήνα ΔΕΝ υπάρχουν θάνατοι από κοροναϊό το τελευταίο διάστημα.


Επειδή το θέμα ήταν αρκετά σοβαρό, ρωτήσαμε την Aν. Yπουργό Μινα Γκάγκα η οποία μας το επιβεβαίωσε απλά μας ενημέρωσε ότι είναι ελάχιστοι οι θάνατοι στην Αθήνα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. 


Όμως παρά την σοβαρότητα του θέματος δεν είδαμε το Υπουργείο να δίνει βάση σε αυτό το σοβαρό θέμα.


Τι μπορεί λοιπόν να συμβαίνει; Γιατί η θνητότητα στις ΜΕΘ της επαρχίας είναι εξαιρετικά υψηλή;Γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν ψάχνει να δει πώς καταφέρνει η Αθήνα να έχει πολύ λιγότερους θανάτους σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα;


Μήπως περιφερειακά νοσοκομεία ΔΕΝ έχουν την κατάλληλη στελέχωση (γνωρίζουμε κλινικές covid με δερματολόγους ή ωτορινολαρυγγολόγους);


Μήπως ΔΕΝ εφαρμόζονται θεραπευτικά πρωτόκολλα στην επαρχία που εφαρμόζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα;


Mήπως υπολείπονται σε εξοπλισμό τα περιφερειακά νοσοκομεία σε σχέση με αυτά της Αθήνας;


Από τότε που είχε διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ΜΕΘ με θνητότητα 100% έχει αλλάξει κάτι σε αυτές τις MEΘ; (πχ. MΕΘ Αγρινίου). 
Έχει κάνει κάποια ενημερωτική εκστρατεία το Υπουργείο Υγείας στους γιατρούς της επαρχίας;


Έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες γιατροί για την επικαιροποίηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων που έγινε μόλις τον προηγούμενο μήνα από την πνευμονολογική εταιρεία και τον ΕΟΔΥ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]