ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας στην 8th Athens International Tourism & Culture Expo


 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, συμμετείχε ως εκθέτης στην 8th Athens International Tourism & Culture Expo, που διεξήχθη 25-27 Νοεμβρίου, με το πρόγραμμα “Virtualand”, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Interreg IPA CBC Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020».

Μετά την εφαρμογή για κινητές συσκευές "EXPLORAL", που απευθύνεται σε επισκέπτες της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Αλβανίας και μπορεί να εμφανίσει στις οθόνες τους όλες τις έντυπες, οπτικές, οπτικοακουστικές και προφορικές πηγές που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας, το επόμενο βήμα για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής γίνεται με το πρόγραμμα "VirtuaLand", που υλοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου "Eqrem Cabej" και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων,  και τα τρισδιάστατα σενάρια για συσκευές εικονικής πραγματικότητας που θα χρησιμοποιείται από τουρίστες και τουριστικούς πράκτορες για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Αλβανίας.

Προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή διαφήμιση της περιοχής μας και μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπήρχαν επίσημοι φορείς ως εκθέτες, στην έκθεση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις της Βιβλιοθήκης με τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά, τη Φιλανδία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σερβία, το Ισραήλ κ.ά.


Το πρόγραμμα "Virtualand" στοχεύει:

(i) στον εντοπισμό, προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής μέσω της προβολής περιεχομένου που περιλαμβάνεται σε σπάνια και πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των βιβλιοθηκών 

(ii) να λειτουργήσει ως ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο που οδηγεί σε κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, προκειμένου να αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη εμπειρία με υλικά και άυλα αγαθά και να κατανοήσουν καλύτερα τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό των ντόπιων.

Το “VirtuaLand” παρέχει μια διαδραστική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας (VR), όπου επιλεγμένα πολιτιστικά αντικείμενα, που αποκτήθηκαν κυρίως από τα Αποθετήρια «Ολυμπιάς» και «Ηπείρου Μνήμων» της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και “Exploral” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας, μετατράπηκαν σε πολιτιστικά και τουριστικά σενάρια. Παρέχει, επίσης, μια βιβλιοθήκη τρισδιάστατων αντικειμένων και μια ανοιχτή πλατφόρμα VR, όπου οι Βιβλιοθήκες, οι επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας ή τα άτομα με περιορισμένες δεξιότητες προγραμματισμού θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες VR, αυξάνοντας τη βιωσιμότητα της πλατφόρμας. 

Δύο αίθουσες VR (μία στην Βιβλιοθήκη μας και μία στην Αλβανία), λειτουργούν για να αναδείξουν το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε σε ομάδες τουριστών. Έτσι, οι Βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε πηγή γνώσης και σημείο εκκίνησης για όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται τη διασυνοριακή περιοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]