Κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού για τους άνω των 60 -Δυνατότητα για πάνω από 3 εκατ εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο



 "Τις τελευταίες δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση, έχουμε μία σημαντική αύξηση στα ραντεβού και σε σχέση με τα ραντεβού πρώτης δόσης στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού.


Έτσι, λοιπόν, η εικόνα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών, που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ανέρχεται στις 493.930 άτομα.


Η δυναμικότητα εμβολιασμών του Δεκεμβρίου, ειδικά μετά τις κινήσεις που έχουμε κάνει τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας εμβολιαστικά κέντρα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς.


Έτσι τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ραντεβού. Άρα έχουμε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο διαθέσιμα ραντεβού και μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα του Δεκεμβρίου.


Όπως έχει ήδη αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί το διάστημα της αναμνηστικής δόσης από τους 6 μήνες και εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων θα έχουμε την απόφαση της Επιτροπής.


Επιχειρησιακά, όπως έχω ήδη αναφέρει τους αριθμούς, έχουμε τη δυνατότητα να το στηρίξουμε αυτό και μάλιστα όλα τα άτομα, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου, να μπορούν να έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση εντός του Ιανουαρίου, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου.


Μία άλλη σημαντική παρατήρηση: θα δώσουμε προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης, έτσι ώστε κάποιος ο οποίος θέλει να κλείνει ραντεβού πρώτης δόσης να μπορεί να βρίσκει εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων σε σχέση με τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης που και αυτά δεν πηγαίνουν μακριά. Βλέπουμε το σύστημα, βλέπουμε τις περιοχές και όπου χρειάζεται αυξάνουμε δυναμικότητα.


Για παράδειγμα, την ερχόμενη Κυριακή, αυτή τη στιγμή έχουμε ανοίξει σχεδόν 100.000 ραντεβού τα οποία τα κρατάμε για την πρώτη δόση. Έχουν κλειστεί αυτή τη στιγμή 25.000 ραντεβού πρώτης δόσης. Θα βλέπουμε στο σύστημα πώς υπάρχει κίνηση και αν καλύπτονται. Και μάλιστα σε ένα χρονικό διάστημα πριν τα ραντεβού μπορούμε να τα απελευθερώνουμε και για αναμνηστική δόση.


Αυτό είναι αρκετά σημαντικό γιατί κάποιος ο οποίος έχει κλείσει ραντεβού αναμνηστικής δόσης μπορεί να έρθει νωρίτερα το ραντεβού του. Αν κοιτάξει ξανά στο σύστημα, θα απελευθερώνουμε συνεχώς ραντεβού και για αναμνηστική δόση."ανέφερε κατά τη σημερινή εξειδίκευση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ο Γενικός Γραμματεας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]