ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας :Μέσα Δεκέμβρη 2021 και η κατάσταση χειροτερεύει στο Νοσοκομείο ....


Ο χρόνος τελειώνει!

Μέσα Δεκέμβρη 2021 και η κατάσταση χειροτερεύει στο Νοσοκομείο Άρτας. Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες πέρασαν από το Νοσοκομείο και οι τρεις βουλευτές του νομού, έγιναν συναντήσεις επί συναντήσεων, ενημερώθηκαν, συζήτησαν, είδαν, άκουσαν, βγάλανε ανακοινώσεις. Αποτέλεσμα μηδέν! Και μια από τα ίδια!

Έτσι: 

Στο Νοσοκομείο πλέον νοσηλεύουμε καθημερινά κατά μέσο όρο πάνω από 45 συμπολίτες μας στις 3 Μονάδες Λοιμωδών Covid19 ( 2 ΜΕΛ και 1 ΜΑΦ), τα ασθενοφόρα προσέρχονται με μεγάλη συχνότητα όλο το 24ωρο στα ΤΕΠ Covid19, οι υπόλοιπες κλινικές είναι γεμάτες, από τις 18 Δεκέμβρη θα λειτουργούμε επιπλέον των 2 Εμβολιαστικών Κέντρων και Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά ηλικίας 5 έως 11. 

Οι εργαζόμενοι στις κλινικές (ειδικά στις κλινικές λοιμωδών) και στον εργαστηριακό τομέα, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό είναι πλέον στα όρια της σωματικής και της ψυχολογικής  κατάρρευσης. Τα ωράρια είναι εξαντλητικά, η ψυχολογική πίεση και κούραση είναι μεγάλη. Ειδικά οι γιατροί της παθολογικής που έχουν στην ευθύνη τους και τις Μονάδες covid19 και τα υπόλοιπα παθολογικά περιστατικά και τα ΤΕΠ Covid19, είναι απορίας άξιο πως ακόμη στέκονται στα πόδια τους. 

Υπάρχουν τμήματα και εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς ρεπό, όπως συμβαίνει στο ακτινοδιαγνωστικό όπου εκεί υπάρχουν συνάδελφοι με πάνω από 50 χρωστούμενα ρεπό, υπάρχουν συνάδελφοι που είναι στην βάρδια μόνοι τους.

Υπάρχουν τμήματα που καλούνται να βγάλουν 3 βάρδιες καθημερινά επί 7 μέρες την εβδομάδα με 4 και 5 εργαζόμενους, με πρόσφατο τέτοιο παράδειγμα το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου, που παρόλες τις παρεμβάσεις του Συλλόγου, ακόμη σήμερα βγάζει προγράμματα εργασίας με 4-5 εργαζόμενους και για τις 21 βάρδιες της εβδομάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι το Νοσοκομείο εφημερεύει 7 μέρες την εβδομάδα, αλλά οι εργαζόμενοι εργάζονται πενθήμερο.

Όχι μόνο δεν έχουν γίνει προσλήψεις, αθρόες και μαζικές μόνιμου προσωπικού, αλλά ούτε καν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για τις ανάγκες του covid19 ικανές σε αριθμό να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες. Ενώ ταυτόχρονα από τον Σεπτέμβρη και μετά έχουμε και περίπου 40 συναδέλφους όλων των κλάδων σε αναστολή εργασίας, χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη 4 μήνες τώρα, άρα είμαστε από πέρσι, πέρα από τα υπόλοιπα, και με μείον 40 εργαζόμενους λόγω των αναστολών.

Λειτουργούμε επιπλέον ( ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ),2κλινικέςcovid19, κλινική Αυξημένης Φροντίδας για covid19, ξεχωριστό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Covid19, έλεγχο στην πύλη του Νοσοκομείου, 2 Εμβολιαστικά Κέντρα με 4 εμβολιαστικές γραμμέςκαι τώρα επιπλέον παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜE 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ.-

Και με το ΥΠΑΡΧOΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ COVID, ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!

Με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Για τον δε προϋπολογισμό και τις δαπάνες για την υγεία το 2022, η κυβέρνηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εν΄μέσω πανδημίας, καταθέτει για ψήφιση ένα σχέδιο που περιλαμβάνει δραστικές μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία. Αυτό σημαίνει μικρότερους προϋπολογισμούς λειτουργίας, σχεδόν μηδενικές προσλήψεις προσωπικού, υποβάθμιση του ΕΣΥ, ανοίγοντας φαρδιά πλατιά τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε λίγες μέρες θα μας δώσουν επίδομα ( μισό μισθό κουτσουρεμένο) για τις υπηρεσίες μας στο ΕΣΥ. Μας αρκεί αυτό; Μας αρκεί το χειροκρότημα; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Θα το δώσουν σε όσους εργάζονται από 1/1/2021 έως και 30/11/2021, εξαιρώντας πλήρως τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή από τον Σεπτέμβρη. Αφού κριτήριο είναι η εργασία από τον Γενάρη έως και τον Νοέμβρη του 2021, γιατί να μην το πάρουν αναλογικά για τους μήνες που εργάστηκαν και οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή; Τι είδους νέα τιμωρία είναι αυτή κύριοι της κυβέρνησης; Που νομίζετε ότι βγάζει αυτός ο δρόμος; 

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ κύριοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να δουλεύουμε αδιακοπα με 10 εφημερίες τον μήνα, με 50 χρωστούμενα ρεπό, χωρίς άδεια, με μισθούς πείνας; Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να μην μπορούμε να πάμε σπίτια μας; Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να προσπαθούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και στο λαό; Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να έχουμε γιατρούς στο Νοσοκομείο; Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να έχουμε προσωπικό καθαριότητας και σίτισης στο Νοσοκομείο; Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να έχουμε τηλεφωνητές στο Νοσοκομείο; Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να έχουμε παραϊατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα: 

Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αόριστου Χρόνου

Αύξηση των δαπανών για την υγεία και αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση για τους επιχειρηματίες

Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης που προβλέπουν συγχωνεύσεις δομών, ΣΔΙΤ και βάθεμα της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας

Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας και επιστροφή στην δουλειά με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για όλους χωρίς καμιά εξαίρεση.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Καμιά περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας –Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην υγεία

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις 

Πρωτοβάθμια Υγεία που να λειτουργεί και να προσφέρει υπηρεσίες 

Ιατρεία postcovid, σύστημα ινχηλάτισης, εμβολιαστική πολιτική που θα προσεγγίζει το πρόβλημα και όχι τιμωρία ή επιβράβευση, ουσιαστική περίθαλψη και όχι κατ΄όνομα παροχή υπηρεσιών 


Ο μόνος δρόμος είναι αυτός! Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αφήνει το λαό έρμαιο της πανδημίας! Απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ! Απέναντι στο ν.Χατζηδάκη που διαλύει την οργανωμένη συλλογική δράση και βάζει στον πάγο τις κινητοποιήσεις και την συνδικαλιστική δράση! 

Με αφορμή τις καταγγελίες των ομοσπονδιών των εργαζόμενων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) για τις ανεπάρκειες του υγειονομικού συστήματος στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας και για όξυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας, με επίδικο τα κρεβάτια ΜΕΘ, θέλουμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας απέναντι στις απειλές για εισαγγελείς από την πλευρά του Υπουργού Υγείας. Ειδικά στεκόμαστε στο πλευρό του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, που ο Υπουργός Υγείας τον πάει στον εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Υγείας και η Κυβέρνηση αντί να απειλούν, με πρόθεση να εκφοβίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να το χειραγωγήσουν, οφείλουν να συμβάλουν στην αντικειμενική διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών και να απαντήσουν στις εύλογες απορίες που προκύπτουν από αυτές.

Δυο χρόνια μετά τον Μάρτη του 2020 και με την πανδημία σε νέα έξαρσή , με πολλούς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και καθημερινά δεκάδες θανάτους, είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν παίρνει κανένα από τα μέτρα που διεκδικεί το υγειονομικό και συνδικαλιστικό κίνημα για να προστατέψει την υγεία των πολιτών. Αντίθετα, επιτρέπει σε συνθήκες πανδημίας το δικαίωμα στην Υγεία να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ιδιωτικές εταιρείες. Ευθύνες έχουν και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που δεν ενίσχυσαν το ΕΣΥ.Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι ακόμα πιο επιτακτικό να μην επιτρέψουμε να ενταθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και στις ΜΕΘ.Κανενός είδους ανισότητα δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.

Τώρα κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας, να ακυρώσουν τις περικοπές των 820 εκατομμυρίων στη δημόσια υγεία του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2022 και να λάβουν αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, με την ικανοποίηση των αιτημάτων του υγειονομικού κινήματος.

Μαζί με το λαό για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]