Η Κίνηση Κομμουνιστών-Εργατικός Αγώνας Τ.Ε. Γιαννίνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου


 έξω οι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ


ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών


Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.


Σήμερα τιμάμε τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.


Σήμερα τιμάμε αυτούς που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δε λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου.


Οι νέες και οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του ’73.


Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία για την προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ


Η τωρινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες ανεξαρτήτως χρώματος, με την ανανέωση της στρατιωτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ επ' αόριστον, διεκπεραίωσε το ξέπλυμα της πολιτικής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, παραδίδοντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές.


Την ίδια στιγμή συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε βάρος του λαού. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Παράλληλα συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «συμμαχικά» λύτρα πολλών δισ. ευρώ για εξοπλισμούς την ώρα που η ακρίβεια σε βασικά αγαθά και η ενεργειακή κρίση έχει πετσοκόψει το λαϊκό εισόδημα και ο λαός φτωχοποιείται.


Στις διεθνείς σχέσεις της χώρας με την πυξίδα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», μας βάζει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς στην περιοχή μας, συνάπτοντας στρατιωτικές συμφωνίες με Γάλλους, Βρετανούς, Ισραηλινούς και τα καθεστώτα του Κόλπου.


Όλα αυτά τα χρόνια πάσχισαν και πασχίζουν να ξεφτίσουν το Πολυτεχνείο, επιστρατεύοντας «αναρχικούς», «κλέφτες και αστυνόμους», «αγανακτισμένους πολίτες», κουκουλοφόρους, χαφιέδες, προβοκάτορες και στήνοντας για φόντο του Πολυτεχνείου μια κατασκευασμένη εικόνα «επεισοδίων», αστυνομοκρατίας και δακρυγόνων.


Ο λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να σβήσουν το «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» της πύλης κάτω από τις ερπύστριες. Δεν αποδέχονται  ούτε τα «ανήκομεν εις την Δύσιν», ούτε τα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Δεν θα απαρνηθούν  ούτε θα σταματήσουν να διεκδικούν  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία»


Το Πολυτεχνείο και η 17η του Νοέμβρη, θα συνεχίσει να είναι ορόσημο και ταυτόχρονα ελπίδα και  όρκος, πόθος και υπόσχεση: Σ’ αυτόν τον τόπο, κόντρα στα εμπόδια, ενάντια στους υμνητές και υποτακτικούς του ιμπεριαλισμού και των «ευλογημένων μνημονίων», τελικά, σ’ αυτόν τον τόπο «θα κάνει ξαστεριά»!


Το Πολυτεχνείο, αδικαίωτο και ζωντανό, σε πείσμα όσων πέρασαν από το «εδώ Πολυτεχνείο» στο …«εδώ Πεντάγωνο» – «εδώ τρόικα» – «εδώ Μνημόνιο»,  θα συνεχίζει να ενσαρκώνει τις μνήμες του μέλλοντός μας.


Για μια Ελλάδα με ψωμί για το λαό της, με μόρφωση για τα παιδιά της, με εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά.


ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  17 ΝΟΕΜΒΡΗ  6.00 ΣΤΗ ΔΟΜΠΟΛΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


ΓΙΑΝΝΕΝΑ 16-11-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]