Μητρόπολη Κόνιτσας:Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους


 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση συγκεντρώσεως και αποστολής τροφίμων, τροφών οικόσιτων ζώων, ρούχων, κλινοσκεπασμάτων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, για την έστω και μικρή ανακούφιση των πυροπλήκτων συνανθρώπων μας που βιώνουν τις τρομερές συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαϊών. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην ακριτική πόλη και την επαρχία Κονίτσης από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Πολιτιστικό Εργαστήρι της Αθλητικής Ένωσης Κόνιτσας, κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως και 21 Αυγούστου 2021. Δεκάδες απλοί πολίτες, άλλοι από το υστέρημα και άλλοι από το περίσσευμά τους, προσέφεραν ότι μπορούσαν με όλη τους την καρδιά σε ανθρώπους πού έχουν μπροστά τους έναν τιτάνιο αγώνα, αρχικά για να σταθούν στα πόδια τους, και στη συνέχεια να δουν την ζωή τους να συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς.



       Οι δυο φορείς πού οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών, αποφάσισαν την αποστολή τους στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αφού πρόκειται για μια περιοχή ορεινή και δυσπρόσιτη και ως εκ τούτου η όποια βοήθεια είναι άκρως απαραίτητη. Η συνεννόηση έγινε με τον πρωτοσύγγελο τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Κανάκη και τόπος παράδοσης ορίστηκε να είναι η Μεγαλόπολη. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος δυο παράγοντες ˙ αφ’ ενος μεν τα παιδιά και οι εθελοντές του Πολιτιστικού Εργαστηρίου της Αθλητικής Ένωσης Κόνιτσας και αφετέρου η Μεταφορική Ηπείρου Χαμπέζης Κωνσταντίνος & Σια Ο.Ε., καθώς ο ιδιοκτήτης της κ. Κωνσταντίνος Χαμπέζης ἀνέλαβε την δωρεάν μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κόνιτσα και τα Ιωάννινα μέχρι και την Μεγαλόπολη.



        Η παράδοση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και τόσο την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης όσο και το Πολιτιστικό Εργαστήρι της Αθλητικής Ένωσης Κόνιτσας εκπροσώπησε ο Αιδεσ. Ἱερεύς π. Κωνσταντίνος Ταμπάκης, συνοδεύοντας τα συγκεντρωθέντα είδη μέχρι την Μεγαλόπολη. Εκεί από πλευράς τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τα υποδέχθηκαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Φώτιος Τζαμουράνης, η υπεύθυνη συσσιτίων κ. Δήμητρα Στασινού και η λογίστρια κ. Αικατερίνη Τοπάλογλου. Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με την παράδοση – παραλαβή οι υπεύθυνοι προχωρούσαν στην διανομή κάποιων ειδών σε πυρόπληκτους που προσέρχονταν συνεχώς για βοήθεια.


         Τέλος, στόχος παραμένει η επανάληψη της όλης προσπάθειας σε μια νέα περιοχή της πατρίδος μας ακολουθώντας, με τις μικρές μας δυνάμεις, την ρήση «αδελφός υπό αδελφού βοηθούμενος ως πόλις οχυρά» (Παροιμίες 18,19).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]