Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Κατάθεση Ιωάννας Παλιοσπύρου:"Καταλάβαινα ότι καιγόμουν, έλιωνα"


 Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης


Τον εφιάλτη που έζησε αλλά και τον Γολγοθά που ανεβαίνει, μετά την επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι, περιγράφει σήμερα στους δικαστές η 35χρονη Ιωάννα, η οποία έχει δηλώσει πως θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, ακόμα κι αν χρειάζεται να ξαναγυρίζουν στη μνήμη της εκείνες οι οδυνηρές στιγμές που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή της.


Ακολουθούν αποσπάσματα από την κατάθεση της Ιωάννας«Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς το κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα, εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι, που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν, και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά.


»Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα "δώστε μου λίγο νερό, πεθαίνω", "βοήθεια" φώναζα. Πήγα στον νιπτήρα, έριχναν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στον νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, έλιωνα. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω… Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα "Θεέ μου, βοήθησέ με γιατί μόνο εσύ μπορείς».


«Για να αντέξω προσπαθούσα να κοροϊδέψω τον εαυτό μου (κλαίει). Ότι ζω ένα όνειρο. Το βράδυ μετά τις 9, αφού πέρασαν όλοι οι γιατροί, έλεγα "Ιωάννα, θα ξυπνήσεις". Προσπαθούσα να με πείσω για να αντέξω ότι τα όνειρά μου είναι πραγματικά και η πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης».


«Ο σκοπός της κατηγορουμένης, όπως έχουν καταλήξει και οι αρχές, ήταν να με σκοτώσει. Επίσης έχω μάθει ότι είχαν γίνει άλλες τρεις απόπειρες. Δύο κάτω από το σπίτι μου που την είχαν δει να κουβαλάει κάτι ύποπτο πάνω της. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έγινε και μια απόπειρα την προηγούμενη ημέρα, αλλά δεν με πρόλαβε. Και προσπάθησε πάλι εκείνη την ημέρα που τα κατάφερε, τελικά αλλά δεν κατάφερε να με σκοτώσει. Με τρομάζει η συμπεριφορά που είχε.


»Ήταν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Χορεύει πάνω στα τραπέζια, δείχνει έναν άνθρωπο που, αντί να φοβηθεί και να καλυφθεί, ενθαρρύνεται ακόμα περισσότερο και αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα και πληροφορίες για ενέσεις αέρα και δηλητήριο που δεν ανιχνεύεται... Βλέπω έναν άνθρωπο που δεν πτοείται. Προσπαθεί ξανά και ξανά και γίνεται ακόμα χειρότερο. Και δεν ξέρω ακόμα τα κίνητρα ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν. Αλλά ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει. Και αυτό είναι που με φοβίζει».


Ο πρόεδρος ζήτησε λεπτομέρειες γύρω από το σημείο της επίθεση. Η πολιτική αγωγή προσκόμισε φωτογραφίες από την είσοδο και η μάρτυρας ρωτήθηκε πάνω σε αυτές εξηγώντας: «Ήρθε ακριβώς μπροστά μου και σημάδεψε ακριβώς το πρόσωπό μου. Ήταν τόσο κοντά που έβλεπα μόνο το πρόσωπο της. Το χέρι της δεν το είδα γιατί ήταν πολύ κοντά μου, αλλά το πέταξε όλο στο πρόσωπό μου και το υγρό ήρθε στα μάτια. Νομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνωρίσω. Μου έδωσε την εντύπωση ότι η ικανοποίησή της ήταν να πει ότι "εγώ είμαι αυτή που το κάνω", να την αναγνωρίσω».


Πρ.: Είχατε αντιληφθεί κάτι;


Ιωάννα: Όχι, δεν είχα αντιληφθεί το παραμικρό. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάποιος μπορεί να με παρακολουθεί…


Πρ.: Φαίνεται πως πρόκειται για ένα πρόσωπο γνωστό…


Ιωάννα: Τον Νοέμβριο του 2018, μου έκανε αίτημα φιλίας ένα άτομο. Έκανα αποδοχή γιατί είδα ότι είχαμε κοινό γνωστό την κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δέχθηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη.


Αναφέρθηκε πως τον παρακάλεσε να μην την ενοχλεί, εξηγώντας ότι προσπάθησε να βοηθήσει την κατηγορούμενη και να την καθησυχάσει. Μάλιστα της έστειλε σε φωτογραφίες τις συνομιλίες με τον Ν.Ο. για να την ηρεμήσει και πάντα της απαντούσε στις ερωτήσεις της.


«Αυτόν τον άνθρωπο δεν τον έχω δει ποτέ, δεν ξέρω την όψη του. Προσπάθησα να φερθώ και στους δύο με ευγένεια και δεν ενόχλησα κανέναν από τους δύο» είπε.


Όσο για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είπε: «Από πού να αρχίσω… Έχω χάσει το αυτί μου, έχω προβλήματα ακοής. Το μάτι μου έχει σωθεί αλλά δεν είναι όπως πριν. Το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μου έχει μοσχεύματα. Έχω πρόβλημα με τον λαιμό μου. Έχω πρόβλημα στα χέρια μου, στα δάχτυλά μου. Έχω προβλήματα λειτουργικά τα οποία ακόμα και να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο, όχι όπως πριν, θα χρειαστούν χειρουργείο αποκατάστασης και πάρα πολλά χρόνια με όλους τους κινδύνους που αυτά συνεπάγονται».


Εισαγγελέας: Διασταυρώθηκαν τα βήματά σας;


Ιωάννα: 100%. Ήταν απόλυτα ψύχραιμη. Δεν μου είπε τίποτα. Ήταν πολύ κοντά μου.


Εισ.: Ήταν μεγάλη η ποσότητα του υγρού;


Ιωάννα: Ήταν μεγάλη σίγουρα. Όταν μου το έριξε, ήταν σαν να ήταν ένα μπουκάλι με νερό. Ό,τι έφυγε πάνω μου ήταν με μία κίνηση και ήρθε όλο πάνω μου και με έλουσε από το κεφάλι μέχρι κάτω.


Εισ.: Εισπνεύσατε ή κατάπιατε το υγρό;


Ιωάννα: Είμαι σίγουρη ότι το μύρισα και αν Κάρολ ποιος μυρίσει καταλαβαίνει ότι είναι καυστικό. Δεν ξέρω πως έγινε και δεν το εισέπνευσα. Νομίζω από καθαρή τύχη και θαύμα. Η γιατρός μου μου εξήγησε ότι ήμουν τυχερή που δεν το κατάπια ή δεν το εισέπνευσα. Ενώ είμαι καμένη στα χείλη και στη μύτη, από θαύμα δεν άνοιξα το στόμα μου. Νομίζω ότι δεν πρόλαβα ούτε αυτό να κάνω… αν το είχα κάνει, η ζημιά θα ήταν ανεπανόρθωτη και θα είχα πεθάνει.


Εισαγγ: Πότε τη γνωρίζατε την κατηγορουμένη;


Ιωάννα: Μετά το 2003-2004 που ήρθε στην Αθήνα για σπουδές, σε κάποια γενέθλια.


Εισαγγ: Μέσω μηνύματος τί σας είπε;


Ιωάννα: Με είπε «κοριτσακι μου» και με ρώτησε γιατί ήμουν φιλη του Ν.Ο. Της είπα οτι δεν τον γνωρίζω, ότι είχα αίτημα φιλίας που το αποδέχθηκα. Μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί έχει σχέση μαζί του.


Εισαγγ: Πήρατε την ξαδέλφη σας;


Ιωάννα: Δεν με ενδιέφερε να μάθω, ότι το Ν.Ο. Ουτε η σχέση του. Μου ειπε εκεινη κάτι και το έκανα.


Εισαγγ: Αλλά εκείνος συνέχισε…


Ιωάννα: Ναι μου έστειλε την επόμενη ημέρα. Του εξήγησα ότι το εχω διαγράψει και έμμεσα του εξηγησα το λόγο. Κάπου εμείς Σταμάτησε, αλλά επανήλθε μετά από καιρό. Δεν θυμάμαι πότε… τα νέα μηνύματα ήταν όπως τα πρώτα, γενικά και αόριστα, ένας άνθρωπος που ήθελε μια παραπάνω επαφή χωρίς να το εκφράζει όμως. είμαι πεπεισμένη πως αν έδινα κάποιο πάτημα θα συνέχιζε. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν έχει σχέση με την κατηγορουμένη, όταν του είπα ότι τον διέγραψα γιατί γνωρίζω την κατηγορουμένη. Μου είπε ότι δεν είχαν δεσμό και η κατηγορούμενη δεν μου είχαν πει το αντίθετο. Στη συνέχεια με ρώτησε εκείνη αν με έχει ενοχλήσει και την είπα όχι. Τα μηνύματα ήταν σε εγκάρδιο κλίμα. Δεν ήταν ενοχλημένη.


Εισαγγ: Οι γείτονες ανέφεραν ότι την είχαν δει κι άλλες φορές…


Ιωάννα: μου το έχουν επιβεβαιώσει. Μου είπαν ότι για αρκετό καιρό είχαν παρατηρήσει την παρουσία μας γυναίκας που ήταν πολύ βαριά ντυμένη που ήταν μέσα στα σκοτάδια με το φακό του κινητού μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας που σε τέτοιο βαθμό που το έκριναν επικίνδυνο. Τη θεώρησαν ύποπτη κίνηση, σαν κάτι να παραμονεύει. Ανησύχησαν ότι ήταν κάποια οργανωμένη ομάδα που κάνει κλοπές. Όταν την προσέγγισαν να τη ρωτήσουν, ήταν πολύ απότομη και θρασύς λέγοντας ότι είναι δημόσιος χώρος.


Εισαγγ: Δεν έπαιρνε προστατευτικά μέτρα;


Ιωάννα: Προσπαθούσε να κρυφτεί αλλά δεν τα κατάφερνε. Σύμφωνα με το γείτονα μου, κρυβόταν τη νύχτα στις φυλλωσιές. Ερχόταν μέσα στο σκοτάδι.


Εισαγγ: Σημερα μετά από τοσο καιρό επαναλαμβάνετε πως δεν υπάρχει καποιο αλλο κινητρο που να αιτιολογεί την επίθεση εις βάρος σας;


Ιωάννα: Εγώ δεν βρισκω κανενα κίνητρο γιατί δεν εχει συμβει μεταξύ μας το παραμικρό. Δεν υπαρχει τιποτα. Δεν εχουμε ανταλλάξει ουτε νια παρεξήγηση. Η σχεση μας ηταν σχεδόν ανύπαρκτη και το υφος της επικοινωνιας μας φαινεται από τις συνομιλιές μας.


Επεισόδιο με την κατηγορούμενη


Ο συνήγορος της Ιωάννας σε κάποια στιγμή τη ρώτησε: Σήμερα σας είπε κάτι η κατηγορούμενη; Σας ζήτησε συγνώμη;


Ιωάννα : Δεν έχει πει τίποτα. Μόνο με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα. ψυχρή και απαθής.


«Κύριε πρόεδρε» ακούστηκε να λέει τότε  η κατηγορούμενη, προκαλώντας την οργή της οικογένειας της Ιωάννας.


Ο αδερφός και η μητέρα της Ιωάννας της επιτέθηκαν φραστικά: «Τολμάς να μιλάς. Φίδι,  σκάσε, είπε ο αδερφός της Ιωάννας. Τότε ο αδερφός και η μητέρα έκαναν κίνηση να πλησιάσουν την κατηγορούμενη και παρενέβησαν οι αστυνομικοί. «Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας, μας διέλυσες», της φώναξαν...πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]