ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Προσωρινά στην Αλβανία οι πρώτοι Αφγανοί "Το χρωστάμε στους φίλους μας που έχουν ανάγκη" λέει ο Ράμα

 


Ο ακριβής αριθμός δεν   έχει γίνει μέχρι στιγμής  γνωστός, αλλά περίπου 2.000 Αφγανούς θα φιλοξενήσει     η  Αλβανία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel οι πρώτοι 300 Αφγανοί αναμένεται να φτάσουν στη χώρα  γύρω στις 17:00 το απόγευμα.


    Σημειώνεται ότι ο τελικός τους προορισμός είναι οι ΗΠΑ και θα μείνουν προσωρινά στην Αλβανία  μέχρι να λάβουν βίζα.


Μετά από διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, η Αλβανία συμφώνησε να φιλοξενήσει Αφγανούς των οποίων η ζωή κινδυνεύει από τους Ταλιμπάν. Πολλοί από αυτούς  θα φιλοξενηθούν σε κοιτώνες της  φοιτητούπολης   ενώ  πληροφορίες θέλουν τη διαμονή κάποιων από αυτούς  ξενοδοχεία στην παράκτια πόλη του Δυρραχίου, αν και οι δυνατότητες των δομών διαμονής είναι πιο περιορισμένες λόγω της εισροής τουριστών  αυτή την περίοδο.


Ο πρωθυπουργός   της χώρας Έντι Ράμα απάντησε σε όσους κατακρίνουν αυτή τη φιλοξενία χαρακτηρίζοντάς την   ως " υπηρεσία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες" γράφοντας στο twitter:


«Είναι ενοχλητικό να διαβάζουμε ότι η Αλβανία προστατεύει τους Αφγανούς μόνο επειδή μας το ζήτησαν οι ΗΠΑ, είναι τόσο γελοίο να τους γυρίζεις την πλάτη και να κατηγορείς μόνο τις ΗΠΑ.


Είμασταν όλοι εκεί σαν το ΝΑΤΟ και αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί για εμάς, πιστεύοντας στα ιδανικά για τα οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.


Η Αλβανία αναλαμβάνει   τις ευθύνες  της ως χώρα του ΝΑΤΟ. Μπορεί να μην είμαστε πλούσιοι, αλλά το χρωστάμε στους Αφγανούς φίλους μας που το έχουν ανάγκη και το χρωστάμε στην παράδοσή μας, στο πρόσφατο παρελθόν μας ως πρόσφυγες και στη μνήμη που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας 

  με πληροφορίες από Top Channel  και oranews.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]