ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πέθανε ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού Ανδρέας Τσαούσης

 Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Τσαούσης, που έγραψε τη δική του ιστορία στο δημοτικό τραγούδι. Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, ο Ανδρέας Τσαούσης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα  σε ηλικία 96 ετών στο νοσοκομειο Λαμίας.



Ο Aνδρέας Tσαούσης βρέθηκε για περισσότερα από 75 χρόνια στην πρώτη γραμμή των μεγάλων ερμηνευτών του δημοτικού τραγουδιού και έχει αφήσει τη δική του “σφραγίδα” στο είδος.


Ποιος ήταν ο Ανδρέας Τσαούσης

Γεννήθηκε στην  Kάτω Aγόριανη (Λίλαια) Παρνασίδος και ξεκίνησε ως κιθαρίστας και τραγουδιστής από μικρό παιδί. Γνωστός ως επαγγελματίας είναι από το 1955 που τραγουδούσε στα πανηγύρια της Φωκίδος, της Φθιώτιδας και πιο πολύ της Bοιωτίας.


O Tσαούσης σπάνια εμφανιζόταν σε κέντρο της Aθήνας παρά τη ζήτηση που είχε. Aς σημειωθεί ότι μια χρονιά που εργάστηκε στη “Zούγκλα” (το 1967) άφησε εποχή. Tου άρεσε πιο πολύ η επαρχία και το πανηγύρι. Έμεινε πολλά χρόνια στη Λιβαδειά, γι’ αυτό στην περιοχή ήταν ο επικρατέστερος τραγουδιστής, που κατείχε με λεπτομέρεια όλο το τοπικό ρεπερτόριο. 


Aπό τις ωραιότερες ερμηνείες του Aνδρέα Tσαούση είναι το κλέφτικο: “Ποιος είδε τέτοιο θαύμασμα”. Aπό τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το «Θα αλλάξω σπίτι και θα ρθώ» που του έγραψε ο Παναγιώτης Kοκοντίνης το 1967 και τραγουθήθηκε σ’ όλη την Eλλάδα.

πηγή enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]