ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Συγκέντρωση τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στην Περιφέρεια Ηπείρου


 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7μμ ,  μπροστά στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

► Δε θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη.  Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας υγειονομικός. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” .

► Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των μονάδων υγείας- πρόνοιας  και του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μετατροπή  των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

►Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων,  στοχευμένη  εξατομικευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο υγείας και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ώστε με ασφάλεια και χωρίς φόβο και καχυποψία, ο καθένας να μπορεί να επιλέξει τον εμβολιασμό του.

Το ΕΚΙ στέκεται στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών οι οποίοι παλέψανε 19 μήνες να σώσουν το λαό έχοντας απέναντι τους  όχι μόνο τον κορωνοϊό αλλά κυρίως μια εγκληματική πολιτική υγείας που άφησε ξεχαρβαλωμένο το  εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας  και ξεζούμισε «ως το μεδούλι» τους υγειονομικούς.  

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, αναστέλλει τις κανονικές άδειες ομολογώντας τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες έμπειρους συμβασιούχους όπως τους 227 της καθαριότητας στο ΠΓΝΙ κι  ενώ φέτος αναμένονται χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων όπως οι περίπου 300 στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Την ίδια ώρα κρατάει σε ομηρία χιλιάδες συμβασιούχους υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», μετατρέπει το εμβόλιο  από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα με αναστολές εργασίας και απολύσεις , αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους. Προβάλλει το εμβόλιο ως πανάκεια για κρύψει την εγκληματική ευθύνη της για την μη λήψη κανενός άλλου μέτρου δημόσιας υγείας. 

Με την υποχρεωτικότητα στοχεύει να μετατοπιστεί η συζήτηση από τα προβλήματα που δημιουργεί η εγκληματική της πολιτική, να ενισχύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να ταυτίσει οποιαδήποτε κριτική στην κυβερνητική πολιτική με ακροδεξιές, συνωμοσιολογικές, ανορθολογικές και αντιεμβολιαστικές απόψεις και κινήσεις που καθόλου αυθόρμητες δεν είναι και που η ίδια προβάλλει, αξιοποιεί και ανέχεται, αφού αποτελούν έναν βολικό αντίπαλο, νερό στο μύλο της άθλιας προπαγάνδας της κυβέρνησης. Η ανορθολογική «θεοποίηση» του εμβολίου από την κυβέρνηση είναι η άλλη όψη της ανορθολογικής «δαιμονοποίησης» του από τις αντιεμβολιαστικές ομάδες.

Χρησιμοποιεί όμως την υποχρεωτικότητα και ως όχημα παραπέρα αμφισβήτησης εργασιακών δικαιωμάτων στο ΕΣΥ για να στηρίξει την πολιτική της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας. Μάλιστα μέσα στον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο για το ΝΕΟ ΕΣΥ, που προβλέπει επέκταση των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, κλείσιμο - συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας με αυστηρότερους όρους ανταποδοτικότητας και περικοπής υπηρεσιών και δαπανών. μαζί με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προετοιμάζοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις που χρηματοδοτεί και το Ταμείο Ανάκαμψης προς όφελος των επιχειρηματιών της υγείας.

Στις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, αν και καταγράφεται συνεχής αύξηση των εισαγωγών ασθενών και των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, ο υπουργός υγείας δεν είπε κουβέντα για την ανάγκη άμεσης στελέχωση των μονάδων υγείας, που έκλεισαν με τα Μνημόνια, και την αξιοποίηση τους για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, ούτε βέβαια για την αναγκαία επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας για να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό .

Στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων και απαγορεύσεων, που αξιοποιούνται για την προσπάθεια απόκρυψης των τεράστιων κυβερνητικών ευθυνών για την εξάπλωση του 4ου κύματος της επιδημίας, – λόγω και της «προσαρμογής», για άλλη μια φορά, των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών ομίλων -  προστέθηκε ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας από την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες υγείας για την διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου για SARS-CoV-2

Την ίδια στιγμή που οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων για υγειονομική περίθαλψη αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση αναγκάζει χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές να γίνονται πελάτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, εξασφαλίζοντας στους ιδιοκτήτες τους πρόσθετα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων. 

Η νέα αυτή προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων προστίθεται στα κέρδη που έχουν ήδη αποκομίσει από την κερδοσκοπία στα τεστ για covid , τη χρυσοπληρωμένη «ενοικίαση» κλινών ΜΕΘ και απλής νοσηλείας αλλά και τη συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου», Αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται σαφής αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από τις υπόλοιπες παθήσεις, ενώ χιλιάδες ασθενείς είναι σε πολύμηνη αναμονή για χειρουργική επέμβαση. Αναγκάζονται ή να συνεχίσουν να υποφέρουν και να κινδυνεύουν από πιθανές επιπλοκές ή να  χρυσοπληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις επίσης δεν περιελάμβαναν ούτε κουβέντα για την πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ για αντιμετωπισθεί ο επικίνδυνος συνωστισμός, ιδιαίτερα τις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. 

Ταυτόχρονα, αν και οι σχολές παρέμειναν κλειστές και τα σχολεία «ανοιγόκλειναν» για 2 χρόνια, με σοβαρότατες επιπτώσεις στη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρα για την ασφαλή έναρξη λειτουργίας τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ  Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]