Παραμονή για εργαζόμενο Κοινωφελούς ΑμεΑ - Σημαντική απόφαση Δικαστηρίου

 




Μετά την περίπτωση του Δήμου Μεταμόρφωσης, που επίσης έκανε γνωστή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το epoli.gr δεκτό έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία, εργαζόμενου ΑμεΑ που απασχολούνταν μέσω Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ ακόμα και μετά τη λήξη της απασχόλησής του στο πλαίσιο του Προγράμματος.


Καθοριστική υπήρξε η στάση του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος υποστήριξε τις θέσεις του εργαζομένου και ζήτησε από το Δικαστήριο τη συνέχιση της απασχόλησης του εργαζομένου.


Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια απόφασης χορήγησης προσωρινής διαταγής που είχε παρουσιάσει το epoli.gr και αφορούσε άλλη παρόμοια περίπτωση εργαζομένου ΑμΕΑ, ο οποίος κατάφερε να παρατείνει δικαστικά την εργασιακή του σχέση με άλλο Δήμο.


Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εν λόγω υποθέσεων έγινε επίκληση τόσο των προστατευτικών για τα ΑμεΑ διατάξεων του Συντάγματος και των τυπικών νόμων όσο και της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας, που αποσκοπεί στην αποφυγή καταστρατήγησης των προστατευτικών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας μέσω της σύναψης διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.


Ο δικηγόρος του εργαζόμενου Απόστολος Γεωργούλας δήλωσε στο epoli.gr:


«Υπήρξε πολύ σημαντική η συνδρομή του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος υποστήριξε πλήρως το ούτως ή άλλως δίκαιο αίτημα του εργαζόμενου. Η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ΑμεΑ πρέπει να είναι καθημερινή πρακτική και όχι ευχολόγιο και ο Δήμος Χαλανδρίου έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι ενστερνίζεται πλήρως την σχετική συνταγματική επιταγή.»     


epoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]