Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ



Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί το Γιαννιώτικο λαό, τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών. 
Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά 10πμ. -12πμ και 7μμ-9μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Συγκεντρώνουμε: Νερά, χυμούς, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.
Την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονται σε όλη σχεδόν την χώρα ύψιστης σημασίας είναι να διατεθούν όλες οι δυνάμεις και τα μέσα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής του λαού και των κόπων του  στις περιοχές  που πλήττονται.
Να μην επιτρέψουμε η υποχρέωση του κράτους,  για ουσιαστική και εξ ολοκλήρου στήριξη των πληγέντων να χαθεί μέσα στα αποκαίδια των πυρκαγιών και τις ανέξοδες υποσχέσεις που δίνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τις πρώτες στιγμές των καταστροφών για να καταλαγιάσουν την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση και να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν διαχρονικά για την μη ύπαρξη ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδίου με επαρκείς δυνάμεις, σύγχρονα τεχνικά μέσα και ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη και αποτροπή τέτοιας έκτασης καταστροφών.
Δεν είναι ούτε μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να  πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.
Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και πρέπει να αναζητηθούν σε μια πολιτική που ασκείται σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της γης , την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.
Είναι μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που για όλη αυτή την καταστροφή τα «ρίχνει» όλα στην κλιματική αλλαγή, στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και στην «ατομική» ευθύνη.
Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής του λαού και των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται στις προτεραιότητες του αστικού κράτους, καθορίζονται από το πρόγραμμα πως θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την  «πράσινη ανάπτυξη». Πως θα γίνουν « μπίζνες» στα βουνά και τα δάση.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί από το επίκεντρο της συζήτησης και του αγώνα  η επόμενη μέρα της ζωής των πληγέντων, των εργαζομένων.
Χωρίς καμιά καθυστέρηση να  παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών
Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών
Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
Να διασφαλιστεί  η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία. 
Καμιά αυταπάτη, καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Η οργή μας για τις καταστροφές να γίνει αγώνας για την προστασία του λαού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]