ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καθορίστηκε ο αριθμός Σχολικών Καθαριστριών ανά Δήμο Η εικόνα στην Ήπειρο

 


Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε την 30η Ιουλίου «εξ. επείγον» έγγραφο σε Δήμους της Χώρας για να τους ανακοινώσει ότι με Απόφαση της Επιτροπής της αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ ως ισχύει, εγκρίθηκε για το διδακτικό έτος 2021-2022:


- ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων,


- ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού.


(Για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης  - Δ.Ι.Ε.Κ. και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Σ.Δ.Ε. θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας.)


 


Στην 1η στήλη του κατωτέρω Πίνακα αποτυπώνεται ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανά Δήμο, ο οποίος ισοδυναμεί με το μέγιστο αριθμό ατόμων ημερήσιας απασχόλησης 3 ωρών που καταγράφεται στη 2η στήλη και αποτελεί το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλαμβανόμενων ατόμων.


Ο Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων που αποτυπώνονται στις 2 στήλες του Πίνακα.  Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων (στο έγγραφο του Υπουργείου περιλαμβάνονται παραδείγματα).








πηγή airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]