ΙΩΑΝΝΙΝΑ-LIVE:ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Αρχαιολογικοί χώροι ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου και Ναού Αρείου Διός στο Ροδοτόπι Δήμου Ζίτσας
           Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Π.Ε. Ιωαννίνων βρίσκεται στο ύψωμα «Καστρί» Μεγάλου Γαρδικίου, όπου διατηρούνται τα κατάλοιπα μίας από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Μολοσσίας. Στη θέση, η οποία έχει εξαιρετική θέα προς τη λίμνη και το βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων  έχει πραγματοποιήσει κατά περιόδους ανασκαφικές έρευνες και εργασίες συντήρησης και ανάδειξης. Σε απόσταση 3χλμ. στα βορειοδυτικά της, στην περιοχή του Ροδοτοπίου, έχουν αποκαλυφθεί τα κατάλοιπα ενός ιωνικού ναού που θεωρείται ότι πρόκειται για τον γνωστό από τις αρχαίες πηγές ναό του Αρείου Διός, τον σημαντικότερο λατρευτικό χώρο, μετά το Ιερό της Δωδώνης, στην Ηπειρωτική ενδοχώρα. 

           Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ευχαριστεί τον Δήμο Ζίτσας για την αγαστή συνεργασία για τη συντήρηση και ανάδειξη των σημαντικότατων αυτών αρχαιολογικών χώρων και τη συνδρομή του, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων, στον καθαρισμό από τη βλάστηση, ώστε να είναι προσβάσιμα στο κοινό και επισκέψιμα.   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]