Στην Πρέβεζα το 1st Interwetten FIBA 3x3 Greece Tour

 


Το ιστορικό αποτύπωμα της Πρέβεζας

και η πρόσκληση του Νίκου Γεωργάκου


Σε μια εβδομάδα από σήμερα και για τρείς ημέρες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πρέβεζα, που αποτελεί τον δεύτερο σταθμό του 1st Interwetten FIBA 3x3 Greece Tour.

Η πανέμορφη και ιστορική πόλη της Ηπείρου παίρνει τη σκυτάλη από το Ηράκλειο της Κρήτης για να φιλοξενήσει τους αγώνες του Τουρνουά παρά θίν’ αλός: αυτό ισχύει στην κυριολεξία, καθώς οι αγώνες θα διεξαχθούν στο λιμάνι, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου.  

«Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε με ανυπομονησία τους αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Τουρνουά» τόνισε σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος. 

Και συνέχισε: «Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που αγαπά και αγκαλιάζει τον αθλητισμό και δη το μπάσκετ και μάλιστα είναι συνυφασμένη με τα δημοφιλή Τουρνουά 3x3, τα οποία διοργανώνει η ομάδα της Νικόπολης. Τώρα βεβαίως έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μια μεγάλη διοργάνωση της FIBA και μας προσφέρεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το μπάσκετ και συνάμα να αναδείξουμε τα κάλλη της περιοχής μας».





Η ανοικτή πρόσκληση


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεν παρέλειψε να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους για να συμμετάσχουν σε αυτή την αθλητική γιορτή, είτε αγωνιζόμενοι, είτε παρακολουθώντας το Τουρνουά.

«Εκτός από τους συμπολίτες μας, περιμένουμε και τους επισκέπτες μας για να τους φιλοξενήσουμε και να τους προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αλλά και να τους μυήσουμε στις ομορφιές, στις ιδιαιτερότητες και στην κουλτούρα της Πρέβεζας. Τους προσκαλούμε λοιπόν με μεγάλη χαρά ώστε να απολαύσουν το μπάσκετ και συνάμα να περάσουν ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές, πάντοτε βεβαίως με σεβασμό στους κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στα μέτρια ασφαλείας».  

 

Το ιστορικό αποτύπωμα 

και ο πρεσβευτής Κακιούζης


Όλοι οι δρόμοι, λοιπόν, οδηγούν στην Πρέβεζα, την πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ήρωα της Επανάστασης του 1821 Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, τον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη, την χρυσή Ολυμπιονίκη του στίβου Αθανασία Τσουμελέκα, τους διεθνείς μπασκετμπολίστες και πρωταθλητές Ευρώπης, Χρήστο Μυριούνη, Μιχάλη Κακιούζη (ο οποίος είναι πρεσβευτής του 1st Interwetten FIBA 3x3 Greece Tour), Δημήτρη Παπανικολάου και άλλες επιφανείς και διάσημες προσωπικότητες του ελληνικού γίγνεσθαι.  



Το Basketball 3x3 που αρχής γενομένης από το Τόκιο αποτελεί πλέον μέρος του επίσημου προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων κτυπάει στην Ελλάδα με σημείο αναφοράς το πρώτο FIBA 3x3 Greece Tour το οποίο διεξάγεται με την έγκριση/πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και με την αιγίδα της ΕΟΚ.


Ηράκλειο, Πρέβεζα, Πειραιάς, Βάρκιζα


Η αυλαία του θα ανοίξει στο Ηράκλειο, με επόμενους σταθμούς την Πρέβεζα, τον Πειραιά και τη Βάρκιζα. 

Το πρώτο Τουρνουά στο πλαίσιο του 1st FIBA 3x3 Greece Tour θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου στις 20-21-22 Αυγούστου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου και με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ. 

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 24-25-26 Αυγούστου η Πρέβεζα με χώρο διεξαγωγής το Λιμάνι και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Θα ακολουθήσει η τελική φάση του Τουρνουά στις 27-28-29-30 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πειραιά.

Στους τελικούς της τελευταίας ημέρας αυτού του γύρου θα συμμετάσχουν οι φιναλίστ από το Ηράκλειο, την Πρέβεζα και τον Πειραιά με έπαθλο την πρόκριση στο 3x3 Unites Challenger που θα διεξαχθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 18-19-20 Σεπτεμβρίου. 

Η επόμενη και τελευταία πράξη του 1ου FIBA 3x3 Greece Tour θα ανέβει στις 3-4-5 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της Κεντρικής Πλατείας της Βάρκιζας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Μέσω αυτού του Τουρνουά θα δοθεί μια wild card συμμετοχής στο 3x3 Unites Challenger, ενώ η αυλαία θα πέσει με τη διεξαγωγή του All Star Game. 

Oλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του 1ου FIBA 3x3 Greece Tour είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στον σύνδεσμο https://www.greece3x3.gr όπως επίσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.facebook.com/greece3x3 και www.instagram.com/greece3x3)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]