Μητσοτάκης:Για ποιούς γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους πολίτες


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νωρίτερα σειρά ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίαςμε στόχο τον περιορισμό της πριν πολιορκήσει ξανά το ΕΣΥ,να αποδώσουν στους εμβολιασμένους τα δικαιώματά τους και να ωθήσουν προς το εμβόλιο όσους ακόμη το σκέφτονται.

Ειδικότερα :

-Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία.

Οσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά .

-Από την 1η Σεπτεμβρίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις ένοπλες δυνάμεις .Στο εξής μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα αλλά και κίνητρα να εμβολιάζονται  μέσα στις Μονάδες τους ,όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι .

-Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι κέντρα διασκέδασης και μπαρ ,σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο αλλά προκαθορισμένο αριθμό επισκεπτών.Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί .

Η ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είτε σε εσωτερικούς είτε σε κλειστούς χώρους θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους.

Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολλοί  καιαυστηροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]