ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τα μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα και αποφυγής πυρκαγιάς


 Έκκληση στους πολίτες για να συνεργαστούν με τις αρμόδιες Αρχές για να περάσουν αυτές οι δύσκολες ημέρες του καύσωνα και την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.


Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.


Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρόκειται να ληφθούν.


Έκκληση στους πολίτες


«Θέλω να τονίσω τέσσερα σημεία στα οποία θα βασιστεί αυτή η προετοιμασία και η ετοιμότητά μας. Πρώτον είναι η αυξημένη αποτροπή για την πρόληψη των πυρκαγιών. Καλούμε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Οφείλουμε να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί. Να αναβάλλουμε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και μετά οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Απευθύνουμε μήνυμα στους πολίτες να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.


Όπως τόνισε ο υπουργός, «η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική είναι σε πλήρη ετοιμότητα σύμφωνα με όσα ορίζει το Σχέδιο Ιόλαος για τις δασικές πυρκαγιές. Η Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία με την συνδρομή και των Ενόπλων Δυνάμεων όπου είναι απαραίτητο θα κάνουν μεικτές περιπολίες για τον εντοπισμό κινδύνων που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές. Τα εναέρια που διαθέτει η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική θα επιτηρούν όλες τις ημέρες και ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες για να υπάρξει άμεση επέμβαση. Επίσης, καθημερινές περιπολίες, πεζές και εποχούμενες της Ε.Α. σε όλη την περιφέρεια θα δώσουν βαρύτητα στον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα και ταυτόχρονα στον εντοπισμό πιθανών εστιών ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Η τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητα για όλες τις σχετικές ενέργειες από μέρους της».


Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το δεύτερο σημείο είναι να μην υπάρξει πρόβλημα στις βασικές υποδομές. «Το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση είναι κρισιμότατοι τομείς γι αυτή τη δύσκολη περίοδο. Οι αρμόδιοι φορείς διαχείρισης έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ή αν εκδηλωθεί να υπάρξει άμεση επέμβαση.


Κάνουμε έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας το σύστημα υγείας είναι σε ετοιμότητα».


Μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τις λωρίδες έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) γιατί σε περίπτωση κινδύνου σώζουν ζωές.


Η τρίτη περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε είναι οι ευπαθείς ομάδες, οι οποίες «ενδεχομένως να αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη σε ειδικούς κλιματιζόμενους χώρους».


Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην προστασία των εργαζομένων αυτές τις ημέρες για τις οποίες θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπ. Εργασίας μέσα στην ημέρα.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]