Φιλιάτες Θεσπρωτίας:" Έχασα τον συγχωριανό μου και φίλο μου γιατί το νοσοκομείο δεν έχει ασθενοφόρο"


 "Πείτε μου γιατί το νοσοκομείο Φιλιατών δεν έχει ασθενοφόρο ;Τόσοι άνθρωποι που ζούμε στους Φιλιάτες γιατί θα πρέπει να περιμένουμε ασθενοφόρο από την Ηγουμενίτσα   αν μας συμβεί κάτι ;Έχασα τον καλύτερο συγχωριανό μου και τον καλύτερο φίλο μου προχθές .Γιατί;Κανένας υπεύθυνος δεν ενδιαφέρεται ,κανένας από τους  ντόπιους  πολιτικούς που ψηφίζουμε τόσα χρόνια  δεν  νοιάζεται  για τον τόπο  ;"

Τα παραπάνω ερωτήματα   βγήκαν από τα χείλη μόνιμου κατοίκου των Φιλιατών σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε  χθες το μεσημέρι  με το epirus-v-new.gr.

H συγκίνησή του για τον χαμό του   ηλικιωμένου κατοίκου του χωριού και  καλού του φίλου όπως είπε αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του συγκλόνισε όχι μόνο τον ίδιο  αλλά   και ολόκληρο το χωριό .

Ο άνδρας ένοιωσε  έντονη αδιαθεσία κλήθηκε το ΕΚΑΒ και οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν  από την Ηγουμενίτσα  στον ελάχιστο χρόνο .Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η  άφιξή τους  από την ώρα που διαβιβάστηκε το σήμα ήταν 17 λεπτά.

Αν όμως  σε μόνιμη βάση υπήρχε ασθενοφόρο     αλλά και οδηγοί   φυσικά  στο νοσοκομείο των Φιλιατών ο χρόνος άφιξης όπως είναι εύκολα αντιληπτό θα ήταν ελάχιστος και κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο για έναν ασθενή που χρήζει βοηθείας....

Δυστυχώς παρά την πρόσφατη δωρεά ασθενοφόρου    το νοσοκομείο  Φιλιατών   εξακολουθεί να μη διαθέτει στην έδρα του ασθενοφόρο .


Να θυμίσουμε πως πριν από λίγα χρόνια ένας νέος άνθρωπος είχε επίσης χάσει τη ζωή του στην κεντρική πλατεία Φιλιατών αφού   περίμενε το ασθενοφόρο   να φτάσει από  την Παραμυθιά με την αναμονή να αποδεικνύεται δυστυχώς μοιραία για τη ζωή του .....

Το θέμα μάλιστα είχε φέρει  στη Βουλή ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης. 

Ένα από τα ερωτήματα που είχε θέσει ο βουλευτής αφορούσε σχετικά με  το ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τη στελέχωση και την επιχειρησιακή ένταξη του ασθενοφόρου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών,   που ιδιώτης είχε κάνει δωρεά  αποκλειστικά για το εν λόγω νοσοκομείο .

Ερώτημα που  όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα  παραμένει αναπάντητο  όπως και το ερώτημα     αναφορικά με τις  προσλήψεις  που  έγιναν ώστε να καλυφθούν οργανικά κενά και να ενισχυθούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία με ανθρώπινο δυναμικό, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν χρηματοδοτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας;

Οι κάτοικοι των Φιλιατών απευθύνουν  για μία ακόμα φορά έκκληση στους αρμόδιους να δώσουν λύση σε αυτό το  σοβαρό πρόβλημα που τους κάνει να νοιώθουν ανασφάλεια ...σε μία τουριστική αλλά και συνάμα ακριτική περιοχή που χρειάζεται την ιδιαίτερη μέριμνα της Πολιτείας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και ποιοτικότερη παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες  της....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]