ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Ανοίγει η πλατφόρμα για κατ'οίκον εμβολιασμό

 


Αναφερόμενος στον εμβολιασμό ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα ο Μάριος Θεμιστοκλέους νωρίτερα  ανακοίνωσε πως από αύριο το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια .

Από αύριο ο θεράπων ιατρός θα μπορεί εκείνος να δηλώσει ασθενείς πολίτες έτσι ώστε να καταρτηθεί  το πρόγραμμα εμβολιασμού τους .Αυτό μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε γιατρό στην Ελλάδα είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα 

 Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να ενταχθούν άτομα με πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης ,πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό ,ή σε περιπτώσεις βαριάς ψυχικής  νόσου ή σε περιπτώσεις π.χ αλτσχάιμερ .

Ο εμβολιασμός κατ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης Ελευθερία.Οταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε  θα γίνει ο εμβολιασμός του.Αναλυτικά ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε:

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί μέχρι στιγμής 65.000 εμβολιασμοί. Η ημέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς.


Έχουν πραγματοποιηθεί από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε 9.780.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 5.450.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 52% επί του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου πληθυσμού.


Περισσότεροι από 4.626.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επί του ενήλικου πληθυσμού.


Σε σχέση με τον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Από αύριο το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.


Άρα, από αύριο, ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους.


Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.


Αναφέρω ενδεικτικά τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα. Είναι άτομα τα οποία έχουνε σοβαρή, εκτός από στη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης.


Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε σε περιπτώσεις που έχουμε βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.


Ο εμβολιασμός κατ’ οίκων θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.


Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό κατ’ οίκων στις απομακρυσμένες περιοχές, που ήταν το πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει, και έχουν ήδη εμβολιαστεί αρκετοί συμπολίτες μας.


Τώρα σε σχέση με την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα, συνεχίζεται κανονικά. Έχουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετούς γιατρούς και κάνουμε ένα κάλεσμα ξανά από εδώ, έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότεροι ιδιώτες γιατροί στο πρόγραμμα.


Υπενθυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.


Ανακοινώνουμε μία ακόμη επιχειρησιακή αλλαγή. Οι πολίτες από αύριο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, δηλαδή την ίδια μέρα, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο.


Υπενθυμίζουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα καταργήθηκε η ποινή αποκλεισμού που είχαμε σε αλλεπάλληλες αλλαγές των ραντεβού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]