Νοσοκομείο Ρίου: “Με πίεσαν να εμβολιαστώ, προτίμησα την ανεργία”


 Εργαζόμενος που παραιτήθηκε από τη θέση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, υπό το βάρος της πίεσης για εμβολιασμό, μιλά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την απόφασή του αυτή.

Μαρίνα Ριζογιάννη//pelop.gr

Την απόλυσή του από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, ως συνέπεια του μη εμβολιασμού του, έσπευσε να προλάβει με την παραίτησή του εργαζόμενος του νοσοκομείου, πατέρας τεσσάρων παιδιών.



«Η πίεση για να εμβολιαστώ και μάλιστα, όχι από τους γιατρούς αλλά από το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που εργαζόμουν ήταν τέτοια, που μου δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα. Στη σημείο εκείνο είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στην ψυχική μου ηρεμία, την οικογένειά μου και την εργασία μου. Η ζυγαριά έγειρε προς τα πρώτα, γι’ αυτό και προχώρησα στην παραίτησή μου» μας ανέφερε εργαζόμενος που ασκούσε καθήκοντα βοηθού θαλάμου. Τα στοιχεία του, που για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται, είναι στη διάθεση της εφημερίδας «Πελοπόννησος».


Στο ερώτημά μας, γιατί αρνείται τον εμβολιασμό, μας απάντησε: «Αρχικά, έχω ασθενήσει ο ίδιος όπως και όλη η οικογένειά μου. Επομένως έχω αντισώματα. Παράλληλα όμως, πέρασα ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας για το οποίο υποβάλλομαι σε θεραπεία. Ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω ακόμα το εμβόλιο. Δυστυχώς όλα αυτά τα ανέφερα στην εργασία μου, αλλά δυστυχώς δεν γίνονταν αποδεκτά. Έτσι, υπέβαλα την παραίτησή μου».


Όταν τον ρωτήσαμε πώς ζει την οικογένειά του, μας είπε: «Ασκώ το επάγγελμα που γνωρίζω. Κι αυτό είναι του μαραγκού. Κάνω λοιπόν καθημερινά μεροκάματα, προκειμένου να ζήσω την οικογένειά μου. Η σύζυγός μου είναι κοινωνική λειτουργός κι εργάζεται κι αυτή στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς έχει ασθενήσει, αλλά δεν γνωρίζω τι απόφαση θα πάρει στην πορεία. Εγώ έκρινα για τον εαυτό μου ότι πρέπει να κάνω αυτό και το έκανα. Η πίεση που δέχτηκα  για το θέμα αυτό, σε συνδυασμό με άλλες άσχημες καταστάσεις που βίωνα και κατέγραφα γύρω μου, δεν μου άφησαν περιθώριο επιλογής. Στερούμαι ένα σταθερό εισόδημα, το οποίο μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλο, αλλά κάθε μήνα έμπαινε στον λογαριασμό μου. Τώρα πρέπει να αναζητώ εργασία για να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου».     


Ο ίδιος εκτίμησε ότι «θα ακολουθήσουν και αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι όταν φτάσει η ώρα της κρίσεως. Η υποχρεωτικότητα έχει φέρει πολλούς εργαζόμενους σε δύσκολη θέση».



«ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ»  

«Αντιδημοκρατικό μέτρο» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα» την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.


Ειδικότερα, αναφέρει, ότι είναι ένα μέτρο «που διχάζει -διαχωρίζει και στοχοποιεί τον κλάδο μας και μάλιστα αδίκως, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Για αυτό λοιπόν το ζήτημα, που καταπατά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και που άπτεται προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποδεχθούμε τον διαχωρισμό των συναδέλφων μας και το σχετικό μπούλινγκ που δέχονται».


Συμπληρώνει δε, η διοίκηση του Συλλόγου ότι: «Βάσει των σχετικών αποφάσεων του διοικητικού μας συμβουλίου, θα υπάρξουν εκ μέρους μας και οι σχετικές αντιδράσεις, τόσο για τη μη αποστολή των σχετικών στοιχείων που ζητούνται και που απαιτούμε να μην αποσταλούν, όσο και κατά τη διάρκεια επιβολής τυχόν μέτρων σε βάρος των συναδέλφων μας, όπως διατείνεται με διάφορες εκφράσεις της η κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]