ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πέτσας: Έρχονται πιο σαφείς κανόνες για εμβολιασμένους ή μη για διασκέδαση και μετακινήσεις


 Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο στρατηγικής και πιο σαφείς κανόνες για τους εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους πολίτες σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση και τις μετακινήσεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως δήλωσε, "αυτές τις ημέρες περιμένουμε μια προσαρμογή της στρατηγικής. Ξεκινήσαμε ήδη με την κατάργηση των μεικτών χώρων στους εσωτερικούς χώρους. Και νομίζω ότι θα είναι πιο σαφείς οι κανόνες από εδώ και πέρα προκειμένου να είναι και πιο εύκολη και η δουλειά των μηχανισμών για τους ιδιώτες που έχουν επισκέπτες".

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι οι μη εμβολιασμένοι πολίτες θα πρέπει να δεχτούν περισσότερους περιορισμούς όσον αφορά στη διασκέδαση προκειμένου να μην διασπείρουν τον ιό . Όπως είπε ο εμβολιασμένος θα πρέπει να πηγαίνει σε μια παράσταση χωρίς να νιώθει κάποιο φόβο, δηλαδή ότι θα μπορεί να κολλήσει τον ιό από κάποιον ανεμβολίαστο.

"Ο εμβολιασμένος ή αυτός που έχει νοσήσει θα μπορεί να επισκεφτεί πιο εύκολα έναν χώρο διασκέδασης, θα μπορεί να μετακινηθεί πιο εύκολα σε κάθε γωνιά της επικράτειας ή στο εξωτερικό. Εκείνος ο οποίος από επιλογή του δεν εμβολιάστηκε ενώ είχε την δυνατότητα να το κάνει, θα πρέπει να ζει για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τους περιορισμούς που επιβάλλει αυτή η απόφαση του. Εάν δεν υπάρχει αυτό και εάν δεν είναι ξεκάθαρο, τότε θα συνεχίζει να ζει λάθρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι συνέπειες αυτών των ενεργειών που είναι η αντικοινωνική συμπεριφορά με την έννοια ότι μπορεί να μεταφέρει τον ιό, να νοσήσουν οι συμπολίτες του, να καταλήξουν στις ΜΕΘ επειδή ακριβώς δεν φρόντισε να κάνει αυτό που έπρεπε για να χτιστεί το τείχος της ανοσίας.

"Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε για αυτό και είπα για πιο καθαρούς κανόνες τις επόμενες ημέρες ", εξήγησε.

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]