Υγεία: "5 tips να αποφύγεις τις αιμορροΐδες το καλοκαίρι!"

 


 "Oι αιμορροΐδες είναι φλέβες οι οποίες βρίσκονται γύρω από τον πρωκτό σε όλους τους ανθρώπους. Στις περιπτώσεις που οι φλέβες πρήζονται τότε υπάρχει διαταραχή που ενοχλεί τον πάσχοντα, ανάλογα φυσικά με τον βαθμό που βρίσκονται"..  Ενδέχεται δηλαδή να είναι σχεδόν φυσιολογικές με σχεδόν καθόλου συμπτώματα, να είναι ήπιας μορφής με χαμηλά συμπτώματα δηλαδή ενώ στις περιπτώσεις 3ου και 4ου βαθμού τα συμπτώματα επιδεινώνονται και προκαλούν έντονη ενόχληση η οποία μπορεί να χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση.

Η καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η φτωχή σε φυτικές ίνες διατροφή, η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία είναι μερικές από τις αιτίες πρόκλησης διαταραχής στις αιμορροΐδες.

Την περίοδο του καλοκαιριού δε, παρατηρείται ακόμη περισσότερη αύξηση του φαινομένου των αιμορροΐδων λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, των αλλαγών στην διατροφή και την αύξηση της κατανάλωσης του αλκοόλ ενώ συχνός λόγος είναι και οι διακοπές καθώς εμφανίζεται πολλές φορές δυσκοιλιότητα με την αλλαγή του περιβάλλοντος.

Οι παρακάτω συμβουλές αποτελούν κάποια απλά βήματα που μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητάς σου:

Διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες

Η αύξηση της πρόσληψης των φυτικών ινών στην διατροφή βοηθά στην μείωση της δυσκοιλιότητας, μια από τις βασικότερες δηλαδή αιτίες διαταραχής των αιμορροΐδων. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και προϊόντα ολικής άλεσης.

Αύξησε το νερό, μείωσε το αλκοόλ

Η κατανάλωση αρκετού νερού μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητη καθώς σε βοηθά να κρατάς το σώμα σου ενυδατωμένο ειδικά τους θερινούς μήνες που είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη. Παράλληλα η μείωση της κατανάλωσης του αλκοόλ, συμβάλλει στην πρόληψη των αιμορροΐδων.

Προσπάθησε να αυξήσεις την σωματική άσκηση

Η έλλειψη της σωματικής άσκησης σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή επιδεινώνει τα συμπτώματα γι’ αυτό απόφυγε να κάθεσαι πολλές ώρες και προσπάθησε να κινείσαι, ακόμη και το απλό περπάτημα καθημερινά μπορεί να σε βοηθήσει. Η καλή λειτουργία του εντέρου άλλωστε είναι συνδεδεμένη με την καλή φυσική κατάσταση.

Μείωσε τον χρόνο που κάθεσαι στην τουαλέτα

Απόφυγε να κάθεσαι περισσότερο από 5 λεπτά στην τουαλέτα καθώς επιδεινώνει την κατάσταση σε συνδυασμό με το σφίξιμο που μπορεί να προκαλέσει διόγκωση των φλεβών και έντονη ενόχληση.

Επισκέψου κάποιον ειδικό

Σε κάθε περίπτωση ύπαρξης συμπτωμάτων, ακόμη κι αν αυτά είναι ήπια καλό είναι να απευθυνόμαστε στον αρμόδιας ειδικότητας γιατρό, γαστρεντερολόγο για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποφυγή επιδείνωσης. Εκείνος μπορεί να διαγνώσει την ύπαρξη της διαταραχής, τον βαθμό της βαρύτητας και στην συνέχεια να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με την περίπτωσή σου.

doctoranytime.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]