ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

'' Σινάφι '' Η 1η συνάντηση Νέων εικαστικών στην Κόνιτσα αρχίζει 1 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 8 Αυγούστου 2021!



  Οι εικαστικοί θα βρεθούν στην Κόνιτσα, θα γνωρίσουν την περιοχή και ο κάθε ένας θα ‘’γεννήσει’’ ένα έργο που θα μείνει και θα ‘’πλουτίσει’’  την Κόνιτσα. 

Ο τίτλος ‘Σινάφι’ που επιλέχθηκε για αυτή τη συνάντηση και αυτές που θα ακολουθήσουν τα άλλα χρόνια , σημαίνει συντεχνία , ομότεχνοι κλπ, και στη ‘μαστορίτικη διάλεκτο’ σημαίνει παρέα, κομπανία, καλοκουρδισμένη ομάδα με κοινωνικό πνεύμα. Το σινάφι το διέκρινε η ειλικρίνεια η αγάπη και η αλληλεγγύη. Αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν στην απόφασή μας να ορίσουμε στο νέο αυτό θεσμό τον τίτλο    ‘Σ ι ν ά φ ι’.

Το Σάββατο 7/8 απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με έργα των καλλιτεχνών στο Κούσιο εκθεσιακό κέντρο της πόλης μας.

Τη συνάντηση πρότεινε ο πρόεδρος της Κόνιτσας Μάκης Χατζηεφραιμίδης, την υιοθέτησε το τοπικό συμβούλιο Κόνιτσας, την αγκάλιασαν οι νέοι ντόπιοι εικαστικοί  του τόπου μας. Και έτσι με χαρά ήρθε η ώρα της πραγμάτωσης.  

Ο Δήμος Κόνιτσας παραχώρησε την Μαθητική Εστία για τη στήριξη της προσπάθειας. Η δημόσια βιβλιοθήκη Κόνιτσας τα απαραίτητα υλικά της συνάντησης.  Τα έντυπα εκτυπώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου (αφίσα , πρόγραμμα) και ο σχεδιασμός τους έγινε από τον Κονιτσιώτη  γραφίστα Στέφανο Νούτσο. Την  οργανωτική ομάδα νέων αποτελούν η  Έλενα Λύτου, ο Χρήστος Σκορδάς, η Μαριάνθη Νούτσου, η Στεφανία Κορτσινόγλου, η Ρίκη Χήρα, η Αγγελική Κήτα. Το πρόγραμμα και η αφίσα μας είναι: (συνημμένα) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]