ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ!!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Save your Hood:Δράσεις καθαρισμού σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα


 Save Your Hood: Τι θα λέγατε αν η ημέρα περιβάλλοντος, δεν ήταν ημέρα αλλα εβδομάδα;


Τι θα λέγατε αν τη συγκεκριμένη εβδομάδα, επιχειρούσαμε να μαζέψουμε μισό εκατομμύριο λίτρα σκουπίδια, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σε όλη την Ελλάδα;


Οι υπερήρωες του Save Your Hood, την εβδομάδα 31/5 με 6/6, όχι μόνο θα πετύχουν αυτόν τον στόχο αλλά θα γιορτάσουν τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας με τον καλύτερο τρόπο για το μοναδικό μας σπίτι. Η συμβίωση μας με το φυσικό περιβάλλον έχει διαταραχθεί. Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και κάνουμε δράσεις ομαδικές ή ατομικές παντού για τον ίδιο σκοπό: Να μεταδώσουμε ένα φαντασμαγορικό μήνυμα αγάπης προς όλους, κάνοντας κάτι ανεπανάληπτο για τις γειτονιές μας και τον πλανήτη μας.


Πώς; Μπαίνετε στην ομάδα μας στο facebook ή στο event της εβδομάδας αυτής και δηλώστε συμμετοχή σε κάποιες απο τις δράσεις που οργανώνονται απο τους ίδιους τους εθελοντές ή προτείνετε εσείς τη δική σας!


Όπου και να είμαστε, σε πόλεις, χωριά, παραλίες, δάση, βουνά, νησιά, η δική μας γειτονιά μας χρειάζεται. Πεισμώνουμε και βάζουμε τα δυνατά μας ωστε να φτάσουμε πιο κοντά στην αλλαγή της νοοτροπίας. 


Καλούμε φίλους, φίλες, γνωστούς, εθελοντικές ομάδες να συμμετέχουν για αυτόν τον σκοπό. 


Κάνουμε χαμούλη με τις χαμογελάρες μας, τη θετική μας διάθεση και το κέφι μας.

#αλλάζουμετονκόσμοήδη  


Λίγα λόγια για το Save Your Hood 

 

Προκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό να ενώσει, να στεγάσει και να δώσει δύναμη στις ατομικές και ομαδικές προσπάθειες για μια καλύτερη γειτονιά σε όλη την Ελλάδα που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου. Μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών από την αρχή της, έχει ενεργοποιήσει πάνω από 37.000 πολίτες και έχει συγκεντρώσει πάνω απο 5.000.000 λίτρα σε 2226 δράσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, όπως θα δείτε και στην παρουσίαση.Η νοοτροπία της αδιαφορίας έγινε η αφορμή για τον Βασίλη Σφακιανόπουλο να ξεκινήσει μια εθελοντική πρωτοβουλία μαζί με κάποιους φίλους του, οπου την πρώτη μόλις φορά κατάφεραν να περισυλλέξουν 32 σακούλες με σκουπίδια στα Τουρκοβούνια.


Η σκέψη έγινε δράση και η δράση ονομάστηκε «Save your hood»:

Σώσε την γειτονιά σου, το δάσος σου, την παραλία σου, σώσε το μέρος που ζεις και αγαπάς, μια ιδέα που ξεκίνησε στην πρώτη καραντίνα (Απρίλιος 2020) και η πρώτη κινητοποίηση έγινε στις 15 Νοεμβρίου. Η ανάγκη για αλλαγή έγινε κάτι παραπάνω από μια βόλτα. Η απόσταση μεταξύ "θέλω" και "πράττω" είναι πια μια αναπνοή.


Καθαρίζουμε το μέρος που μένουμε σε μια συνηθισμένη καθημερινή μας βόλτα. Στέλνουμε SMS 6 για ένα καλό σκοπό που μας αφορά όλους. Ατομικά ή ομαδικά μαζεύουμε όλοι λίγα σκουπίδια από διάφορα σημεία στην περιοχή μας. Θέλουμε να είναι μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών που ολοένα να μεγαλώνει, ενώνοντας τους πολίτες αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα με σκοπό να γίνει η μεγαλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών που έγινε στην χώρα μας. Στρώσεις σκουπιδιών, κάθε λογής αντικείμενα, παιχνίδια, πλαστικά, χιλιάδες καλαμάκια έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ενώ η δράση βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Η ανάγκη όλων μας να είναι πιο καθαρά, πιο όμορφα, πιο υγιή τα μέρη που ζούμε μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]