ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Αγροτικά ζητήματα επί τάπητος στην επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο



Με την  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Ιωαννινων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος την υποδέχθηκε στο γραφείο του μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Βλέτσα.

Κατά την συνάντησή τους τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην μετά covid εποχή, ενώ συζητήθηκαν και οι δράσεις που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή για τη στήριξη των επαγγελματιών.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας. 

«Καταθέσαμε τις δικές μας απόψεις, τους δικούς μας σχεδιασμούς όσον αφορά την αγροτική ανάπτυξη και μιλήσαμε για την αγροτική οδοποιία που διευκολύνει τους επαγγελματίες αγρότες της περιοχής μας. Η μελέτη της αγροτικής οδοποιίας που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ ουσιαστικά έχει γίνει αποδεκτή και μέσω αυτής θα διευκολυνθούν όλες οι μονάδες που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο. Μιλήσαμε για τη δημιουργία Τράπεζας Γης για τους νέους αγρότες και για τις δράσεις που με τη βοήθεια του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βλέτσα κάνουμε, ώστε να μπορέσουν νέοι αγρότες να εξασφαλίσουν την απαραίτητη γη για να οργανώσουν πρωτότυπες καλλιέργειες. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός μελισσοκομικού πάρκου στους Λιγκιάδες, το οποίο αποτελεί μια ακόμη καινοτομία που μπορεί να βοηθήσει τη μελισσοκομία της περιοχής μας που είναι γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας μελιού. Μιλήσαμε επίσης και για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών που κατάφεραν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με τη δική μας συμβολή να λειτουργήσουν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, δίνοντας χώρο στους δικούς μας και όχι μόνο καλλιεργητές» δήλωσε ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης.


Από την πλευρά της η κα Αραμπατζή εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυβέρνησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη δράσεων που θα ενισχύσουν την οικονομία.

«Είχα τη χαρά και την ευκαιρία να έχω μια ολιγόλεπτη αλλά πολύ περιεκτική συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο και να διαπιστώσω πραγματικά ιδίοις όμμασι και το ενδιαφέρον και τις στρατηγικές προτεραιότητες που έχει ως Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του για τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος εδώ στην περιοχή σας είναι πολύ αναπτυγμένος» ανέφερε η κα Αραμπατζή και πρόσθεσε: «Ανταλλάξαμε απόψεις για την μετά covid εποχή για τη διαχείριση της πανδημίας και βεβαίως για το μεγάλο ‘όπλο’ της ελληνικής οικονομίας και της χώρας μας που είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την εξέλιξη και δεν είναι άλλο από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εξασφαλίσει ένα πολύ καλό ποσό από το Ταμείο Ανάπτυξης για την προώθηση των δράσεων που θα επανακάμψουν και θα ανατάξουν ουσιαστικά τον πρωτογενή και τον αγροτικοδιατροφικό τομέα που πλέον με νούμερα και στοιχεία αποδεικνύει τη δυναμική του» κατέληξε η Υφυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]