Οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου συζήτησαν για το περιβάλλον με τους Υπουργούς Ελλάδας - Αυστρίας



Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές Γυμνασίου του Ζωγράφειου Σχολείου που συμμετείχαν στην Τηλεδιάσκεψη για το περιβάλλον με συμμετέχοντες, συμμαθητές τους από το Σχολείο Walz της Βιέννης, την Υπουργό Περιβάλλοντος της Αυστρίας κ. Leonore Gewessler αλλά και τον Έλληνα Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Αμυρά. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Martina Hermann, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ ο Διευθυντής του Ζωγράφειου Σχολείου κ. Γεώργιος Σιούλας και η κ. Tamara Galhuber εκ μέρους της Διεύθυνσης του Αυστριακού Σχολείου συμπλήρωσαν το πάνελ των συνομιλητών. Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μαρία Βασσιλάκου, πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης και μέλος του "Horizon Europe Mission Board for Climate Neutral and Smart Cities".


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά το Ζωγράφειο Σχολείο με σημαντικές προσωπικότητες και επίσημους φορείς της Αυστρίας, ως το πρώτο διεθνές σχολείο στην Ήπειρο το οποίο πέρα από το αμιγώς Ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί ένα μοντέλο βασισμένο στην Αυστριακή παιδεία και εκπαίδευση.


Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της Τηλεδιάσκεψης, οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου ανέπτυξαν στους δύο Υπουργούς τις σκέψεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος και έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα για ζητήματα τοπικού και ευρύτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Αντίστοιχα, τοποθετήσεις και ερωτήσεις έκαναν προς τους δύο Υπουργούς και οι μαθητές από το Γυμνάσιο της Βιέννης.


Η Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουνίου 2021 στην αγγλική γλώσσα και προβλήθηκε ζωντανά μέσω του καναλιού του Ζωγράφειου Σχολείου στο YouTube, όπου είναι διαθέσιμη να την παρακολουθήσετε, κάνοντας κλικ στο link που ακολουθεί:


https://www.youtube.com/watch?v=D7MZQ6MW8Pw


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]