Ιωάννινα-Σχόλιο του ΚΚΕ για το το συνέδριο υπογονιμότητας

 


Με αφορμή το συνέδριο για «την υπογονιμότητα και την αναπαραγωγική αυτονομία», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, καταδικάζουμε τις αναχρονιστικές και σκοταδιστικές απόψεις για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία που αναπαράγονται. Πρωταγωνιστές του συνεδρίου είναι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν bussiness στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή επιστήμονες, εκπρόσωποι της εκκλησίας, άνθρωποι της show biz, αλλά και κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ!

Βέβαια μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε η αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Ωστόσο πρόκειται για υποκριτική στάση και  δεν μπορεί να γίνει πλυντήριο για να ξεπλυθούν οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων στην εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας, του προγεννητικού ελέγχου, του τοκετού, της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της άμβλωσης, συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός συστήματος που η υγεία είναι εμπόρευμα.

Το αισχρό βίντεο, το οποίο κατέβηκε μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, είναι αποκαλυπτικό για το τί θα πραγματευτούν οι συμμετέχοντες. Η γυναίκα παρουσιάζεται με μοναδικό ρόλο την αναπαραγωγή, τη δημιουργία οικογένειας. Της χρεώνεται η υπογονιμότητα γιατί -λένε προκλητικά- επιλέγει την καριέρα αντί της οικογένειας. Ούτε λέξη δεν υπάρχει για τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που μπαίνουν εμπόδιο στην προσωπική επιλογή της γυναίκας για τη δημιουργία οικογένειας (ανεργία, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εργασιακή ζούγκλα, ανασφάλεια, κόστος προγεννητικού ελέγχου κ.ά.)

Αυτή είναι η ρίζα που αφήνει να φυτρώσει το αγκάθι του σκοταδισμού, στερώντας τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων γυναικών στην προστασία της μητρότητας, στην ασφαλή και δωρεάν άμβλωση, στη δημιουργία και στήριξη της οικογένειας, συνολικά στην κοινωνική της ζωή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]