Σήμερα στην Ολομέλεια το εκλογικό Νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

 


Μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» εισάγεται σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.


Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Αναλόγως του αριθμού Βουλευτών που θα ζητήσουν να λάβουν το λόγο, θα εξαρτηθεί εάν η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή εάν θα έχουμε και 2η συνεδρίαση,  αύριο Τετάρτη την ίδια ώρα.


 


Το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει για το θέμα, συγκεντρώνεται στις “νομοτεχνικές βελτιώσεις” που τόσο ο Μάκης Βορίδης όσο και ο Στέλιος Πέτσας έχουν σαφέστατα ανακοινώσει ότι θα καταθέσουν στην Ολομέλεια.


Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Πέτσας είχε συγκεκριμενοποιήσει ότι τα τρία ζητήματα που επανεξετάζουν είναι α) ο αριθμός των Αιρετών, β) το ύψος των παραβόλων, γ) η εκλογή Προέδρων στις Κοινότητες.

Μέχρι χθες βράδυ είχαν κατατεθεί 4 Τροπολογίες στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, εκ των οποίων αυτοδιοικητικό περιεχόμενο εντοπίζεται στο άρθρο 3 της 907/88 Τροπολογίας, αναφορικά με τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων

airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]