Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Απεργία την Πέμπτη 10/6 Συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη


 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10πμ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ 7μμ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις»

Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. 

Να μην κατατεθεί!


     Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με κριτήριο την ανάγκη συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου για κοινή δράση και πάλη όλων των εργαζόμενων,  των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, αποφάσισε την μετάθεση της απεργίας της 3 του Ιούνη στις 10 Ιούνη μετά τα σχετική απόφαση του εργατικού κέντρου Αθήνας και Ομοσπονδιών.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, για άλλη μια φορά προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην οργάνωση του απεργιακού μετώπου. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το «βελτιώσουν» με τις παρεμβάσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, και αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις  συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών για της 3 Ιούνη, αποφάσισαν στην ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για της 10 Ιούνη, με τις ψήφους της γνωστής εργατοπατερίστικης ομάδας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδας Βασιλόπουλου».



Είναι προφανές,  ότι θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να τους ισοπεδώσει και να τους προσφέρει βορά στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι παίζουν ξανά όπως  και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει! Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργηθεί και να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο, για να κλιμακωθεί ο αγώνας. Οι εργαζόμενοι παίρνουμε  την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά μας  χέρια.

 Δυναμώνουμε  το  απεργιακό  μέτωπο!

Παλεύουμε για:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, κάθε συνδικαλιστή και συνολικά της εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση εκατοντάδων σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Ακυρώνουμε, «στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Το νομοσχέδιο που εκφράζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ! 

Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων!». 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ 10πμ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3 ΙΟΥΝΗ 7μμ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]