ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Μαχητική απάντηση απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 


Μαχητικό συλλαλητήριο οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο οποίο εκτός από τα σωματεία συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής ΒΕΤ, Φυσικού, ΠΤΝ και Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.


Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε, ο Βαγγέλης Κρικώνης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό, να παραλύσει ο νομός στην απεργία στης 10 Ιούνη τονίζοντας ότι «για τους εκατοντάδες εποχικούς εργάτες στα εργοστάσια των τροφίμων, της εμφιάλωσης, των πλαστικών, κ.ά. που χρόνια τώρα βιώνουν την υπερεντατικοποίηση, το νέο έκτρωμα θα σημάνει δουλειά ήλιο με ήλιο, αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις».




«Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στις διανομές που η εκμετάλλευση τσακίζει κόκαλα θα βλέπουν το ρεπό με τα κιάλια, η λέξη λάστιχο δεν θα αρκεί να περιγράψει την κατάσταση», είπε, προσθέτοντας ότι «η ανεργία θα αυξηθεί, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, λιγότεροι θα δουλεύουν περισσότερο. Ήδη η εργοδοσία στην ΤΕΡΝΑ, στα "ΙΚΕΑ", στα "JUMBO" και αλλού μας δείχνει τα δόντια της. Το τερατούργημα δεν εξαιρεί κανέναν, θα χτυπήσει την πόρτα και τις ζωές όλων μας».



Ακολούθησε πορεία περνώντας μέσα από λαϊκές γειτονιές της πόλης και μεταφέροντας το μήνυμα της ανυπότακτης δράσης απέναντι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν κυβέρνηση εργοδοσία.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]